Nu știu dacă v-ați întrebat sau nu: „Unde e fericirea?”

În orice caz, vin cu o precizare despre această stare de mulțumire sufletească.

Azi, soarele a surâs mai mult ca de obicei ovidienilor, pentru că micuții de la Instituția preșcolară numărul 227, alături de doamna director Oxana Gisca, care au adus soarele de afară în interiorul templului ovidian, biblioteca „Ovidius”.

Activitatea de astăzi e cu două muchii, prima reprezintă excursia și povestea bibliotecii, cea de-a doua îi aparține întru totul programului de lectură „Chișinăul citește” sau mai bine zis, lui Marmi, ursulețului iubitor de marmeladă din cartea lui Mircea Grecu și Jana Grecu „În ospeție la ursulețul Marmi”.

Prezentarea de carte la un moment dat a fost transformată într-o oră de lectură: „În căutarea fericirii pierdute”.

Ghidați de măgărușul roz prezent la activitate în care și-a pus toate speranțele eroul textului, copiii au aflat povestea senzațională, dar în primul rând, terapeutică, a celui ce a pierdut fericirea și era pregătit să o caute la nesfârșit, doar pentru a dispune de liniștea sufletească.

Lectura textului a fost întretăiată pe alocuri de întrebările moderatorului și sugestiile copiilor, după care de secvențele unde răsună vocile personajelor.

Un melanj de tradițional și digital.

Finalul poveștii a trasat un zâmbet pe fața spectatorilor, care la-ndemnul măgărușului s-au aventurat în jocul întrebărilor, nu înainte de a primi răspunsurile pe bastonașe, pentru a le simți dulci precum bomboanele sau pentru a le găsi răspunsul la fel de rapid precum le-ai înfuleca. Imaginile colorate le-au sugerat pe dată răspunsurile.

Am îndrăznit să-i întreb în ce constă fericirea lor și cât de bine s-au simțit la activitate. Astfel, cutia magică a măgărușului a adunat emoticoane zâmbărețe și argumente pe potrivă.

Cât de bine e când sunteți fericiți și totodată siguri că ați găsit fericirea la BIBLIOTECĂ, fapt precizat de oaspeții noștri, de „oaspeții lui Marmi”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s