Soarele ne-a zâmbit dis-de-dimineață prin fețele tuturor picilor de la Centrul de dezvoltare timpurie a copilului „Fantastic -CeCeFel”, dar și prin bucuria mămicilor de a-și vedea micuții preocupați de mulțimea de cărți.
Activitatea de astăzi s-a dovedit a fi dublă sau cel puțin din două părți: prima în care micuții explorează lumea bibliotecii „Ovidius”, cărțile și ce pot cărțile (misiunea acestora), după care rămân surprinși de Bucurel, băiețelul-zâmbet, ce s-a ivit dintr-o pălărioara și era dornic de cunoștință.
Astfel, a întâlnit o Evelină, un Ștefan și un Bogdan, o Olguță și un Mihai, și mulți alți voievozi și contese.
După care, pornind în aventura cărților la-ntâlnit pe Marmi, un ursuleț căruia îi plac dulciurile și care nu știe ce înseamnă măsura.
Pentru a-l cunoaște mai bine, minunea cea de „televizor”, le-a prezentat povestea întreagă și i-a captivat într-atât, încât la final majoritatea au dorit să împrumute cartea.
Marmi, ieșit din poveste, le-a vorbit copiiilor, în special părinților, despre activitățile bibliotecii, unde își pot integra picii.
La final, fiind la curent cu simțul măsurii, copiii au audiat, au dansat și au aplaudat împreună cu Marmi și Bucurel pe fonul unui cântecel: „Vrem să fim copii”, text Aurelian Silvestru.
Programul de lectură „Chișinăul citește” e de mare amploare, iar pentru copii, pentru cei mai mici, el se teleportează în lumea lor minusculă, purtând titlul „În ospeție la ursulețul Marmi” de Mircea Grecu – Jana Grecu.