În ziua de 13 octombrie, la încheierea Decadei „Orașul meu” a avut loc o întâlnire de suflet a oaspetelui capitalei, poeta gălățeană Vera Crăciun cu elevii claselor a IV-a de la Gimnaziul nr.7, conducători de clase Rodica Busuioc și Irina Coca
La întâlnire, pentru a o susține colegial, s-a prezentat Ion Pârgaru, pereședintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicație din Republica Moldova, or Vera Crăciun este lider sindical al Poștei Române de la Galați.
Poeta a prezentat recentele cărți editate pe care le-a adus la Chișinău pentru lansare. Este vorba de „Dimineți de copil”, cartea de versuri „Îngerașul” și cartea de rondeluri „Liniștea Petalei Roz”, care face o incursiune în lumea florilor. Vera Crăciun a recitat cu pasiune versurile „Șoapta Florilor de Mai”, „Șoapta Macilor” despre zambile și multe alte flori încântătoare.
A urmat presentarea celor 5 cărți, înmănuncheate într-o colecție cu Prințesa, eroina pricipală. „Aceste cărți au fost scrise pentru nepoțica mea Sofia-Maria pe care o iubesc la nesfârșit”, a specificat poeta gălățeană, Vera Crăciun.
Apoi, împreună cu copiii, a fost interpretat cântecul „Pic-pic-pic”, despre ploaia de afară. Copiii au bătut din palme după ritmul melodiei, au imitat din mânuțe valuri de ape, fapt care i-a impresionat mult.
În continuare, Vera Crăciun le-a citit copiilor ghicitori, din cartea „Îngerașul”. Cei mai activi participanți au primit în dar cărțile poetei.
Vera Crăciun le-a demonstrat un filmuleț despre lansările de carte de la Galați.
Și elevii de la Gimnaziul nr. 7 au pregătit un recital de poezie din creația Verei Crăciun. Ei au recitat poeziile „De unde vii copil minune”, „Ghiocelul”, au înscenat poezia „La bunici”, aducându-i în dar poetei o gutuie. Autoarea, fiind sentimentală din fire, a sărutat copiii, mulțumindu-le. Emoționată de atenția copiilor, o podidise lacrimile.
Și copii se atașase mult de poetă. Au urmat o ploaie de întrebări: „La ce vârstă ați scris prima carte?”, „Cele mai amuzante momente din copilăria Dvs.?”, „Poetul care v-a inspirat să scrieți?”, „Dacă cineva din membrii familiei Dvs. mai scriu?”, „Prima carte citită”, „Dacă a citit cărți de scriitori din Republica Moldova?” „Cum o cheamă pe mama dvs.?” ș.m.a.
Vera Crăciun cu plăcere a răspuns la fiecare întrebare, menționând că aici, la Chișinău, se simte ca la mama acasă.
Copiii, predispuși spre deschidere sufletească, au citit poeziile lor. Printre ei a fost și o nepoțică a poetului Leo Butnaru.
 La încheire elevii chișinăuieni și-au exprimat admirația față de poeta Vera Crăciun. Un băiat chiar a spus:
– Am simțit sărutul Dumneavoastră cald pe creștet și pe suflet.
Vera Crăciun a semnat multe autografe și a pozat cu fiecare clasă în parte.
Poeta, în trei ani de când a devenit prietenă a Bibliotecii „Ovidius”, își prezintă cărțile și se întâlnește cu copiii din Chișinău a patra oară.   

Un gând despre „Un oaspete drag al Chișinăului la Biblioteca „Ovidius”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s