Serviciul „Povestea copilăriei” impresionează de fiecare dată pe cititorul mic, care vine la acest serviciu cu speranța de-a descoperi ceva nou. Acel „ceva” este miezul legendei, care pornește de la definiție, de la acea scornire a unei istorii, ce are la bază geneza apariției unor lucruri(ființe) până la alte trei cuvinte oi, cioban, furnică, ce rezultă același cuvânt „legenda”.

Pentru maturi, pare a fi simplu, însă pentru copii această e curiozitatea, urmată de un șir de ipoteze.

 Titlul textului ca și legătura dintre cele trei cuvinte, copiii le-au dedus pe parcursul lecturii ghidate, metodă care i-a captivat și a generat o mulțime de versiuni, una mai complexă decât alta, pline de atâta inocență, încredere și veridicitate, care era, totuși, pe parcurs completată de firul narativ al textului scris, căci, vorba ceea „Ce-i scris cu penița, nu tai cu bardița”.

Copiii au rămas mulțumiți și fascinați, că unele din ideile și presupunerile lor s-au adeverit.

Bucuria cea mai mare a reprezentat-o finalul legendei, fiindcă aceștia au aflat că preafrumoasa cu chip de cioban, care îngrijea de unica avere a familiei-oile, nu a dorit să se căsătorească cu fiul de zmeu, care i-a descoperit identitatea și s-a prefăcut într-o gâză, o gâză pe care zmeul a străpuns-o la mijloc, încât i-a rămas doar un fir, astfel această gâză e …? „Furnica!!!”, au exclamat copiii în unison, căci au descoperit titlul textului Legenda furnicii din culegerea „Legende strămoșești”.

După discuții purtate pe albie de text, am dat start curiozităților despre mica insectă- furnica, aici s-a petrecut o adevărată competiție, deși nimeni nu s-a pregătit de ea anterior, mai apoi am decupat și colorat pentru oformarea gazetei de perete cu titlul „Furnica”.

Această activitate e deosebită, căci de așa natură sunt toate furnicuțele-participante, felul lor de-a se integra, de-a decupa, de-a desena, de-a comunica e unul special, de fapt, așa sunt toți copiii, speciali!

Vă așteptăm, dragi copii, aici, la biblioteca „Ovidius”, unde în fiecare zi de miercuri, ora 16:00,  se desfășoară serviciul „Povestea copilăriei”, pentru a aduce o parte din „specialul” fiecăruia acestei activități.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s