La sfârşitul săptămânii, doctorul conferenţiar în politologie, profesorul universitar Mihai Cernenco, a prezentat, la Biblioteca“Ovidius”, lecţia publică “Tineri lideri politici – viitorii factori activi pentru integrarea europeană”.

 
 
Fiind moderatorul Şcolii Tânărului Lider Politic, din cadrul Academiei Pentru Democraţie Participativă (ADE), Mihai Cernenco a educat o serie de tineri politicieni, o parte din care s-au încadrat în viaţa politică a ţării, iar alţii – în instituţiile superioare ale lumii. După cum povesteşte politologul, să ajungi la această şcoală nu e greu, dar nici uşor. Nu e greu pentru cei care au capacităţi şi voinţă de a învăţa. Aici sunt selectaţi ascultătorii, după modul de gândire. În primul rând, se bucură de prioritate tinerii, recomandaţi de partide politice şi de ONG-uri. Concursul de selectare a atins cota de 37  solicitanţi pentru un loc. Tinerii sunt învăţaţi să judece în mod european.

Discursul politologului a durat mult peste două ore, fapt ce denotă interesul tineretului faţă de învăţătura în domeniul politicului. Tinerii, veniţi la această întâlnire, au solicitat răspunsuri la întrebările, legate de educaţia politică. Dnul Mihai Cernenco a promis ascultătorilor să revină la Biblioteca “Ovidius”, abordând multe alte teme, care prezintă interes pentru tineret.   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s