Miercuri, 25 septembrie, copiii din clasele a III-a, de la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” (instruiţi de învăţătoarele Marina Bulmaga şi Oxana Braşoveanu) s-au întâlnit cu poetul Ianoş Ţurcanu. Dornici de această întâlnire, ei au făcut coadă pentru a-i recita poetului poeziile îndrăgite, dându-i peste cap scenariul pregătit acasă.
Elevii au recitat cu intonaţie, ca nişte actori în devenire, fapt apreciat mult de poet. Apoi, Ianoş Ţurcanu le-a citit copiilor versuri proaspete, pe care încă  nu le-a auzit nimeni. Printre vesuri, poetul a răspuns la numeroasele întrebări ale copiilor. Ei s-au interesat, dacă în viaţă a cunoscut vre-un cosmonaut; la ce oră se culcă şi la ce oră se trezeşte; de ce nu practică medicina; ce simte când scrie o poezie; cum a fost la vârsta lor; cât de mari sunt premiile scriitorilor; cum a luat premiul Uniunii Scriitorilor în anul 2001, dacă Grigore Vieru mai era în viaţă; dacă a călătorit prin locurile descriese în poezii; cât de mult iubeşte cartea, care este poiezia preferată pe care a scris-o; atitudinea faţă de părinţi; ce preferă mai mult să scrie – pentru maturi sau pentru copii şi multe altele. 
Bineînţeles că la toate întrebările, poetul a răspuns sincer și  ingenios, interesându-se de fiecare dată, dacă copiii au rămas satisfăcuţi de răspunsul lui. La încheiere, elevii i-au mulţumit lui Ianoş Ţurcanu pentru poezie, oferindu-i frumoase buchete de flori, iar acesta a semnat peste 50 de autografe. Copiii au plecat de la această întâlnire mulțumiți cu speranța unor noi întâlniri la bibliotecă.  
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s