Timpul e așa cum îl percepe omenirea: frumos, când suntem fericiți; urât, când suntem nemulțumiți; scurt, când suntem grăbiți; lung, când ducem dorul…

Șirul ar continua, însă cunoaștem că timpul e etern și ireversibil, iar noi omenirea suntem cei care trecem prin el și-l lăsăm să ne schimbe.

În ciuda conștientizărilor noastre, realizăm că timpul e esențial pentru o bună organizare și o creștere vizibilă nu atât a anilor, cât a experienței de viață.

Revenind la ideea că timpul e așa cum îl privim, încercăm să-l parcurgem cu mai multă încredere, să-l privim pozitiv la fel cum ne-am privi în oglindă, căci e de înțeles că omul de azi nu este omul de ieri și nici cel de mâine, iar timpul trecut devine istorie, cum cel prezent e actualitate și cel viitor e evoluție.

În această prinsoare a timpului, e important să credem că fiecare om se bucură dublu de Anul Nou, Un An Nou pentru întreaga Umanitate și Un An Nou pentru Sine, Ziua de Naștere, sărbătorită în cercul celor dragi.

Să ne facem timp pentru semenii noștri e o altă prioritate, pe care noi, Ovidienele, dorim să o onorăm printr-un noian de urări de bine în adresa Stimatei Doamne, Director General BM „B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi.

Această zi frumoasă de februarie Vă aparține în totalitate, e acel An Nou al Dumneavoastră, în care toate aspirațiile, așteptările prind contur, se identifică cu personalitatea femeii moderne, care de mai bine de două decenii ține în brațe și în suflet o comunitate imensă de bibliotecari și cititori.

Fie ca această încărcătură emoțională, dar și fizică să se definească prin noi ascensiuni, iar acele mici semințe ale lecturii pe care le-ați răsădit zi de zi, pe vremuri bune și mai puțin bune, să găsească sol fertil și să dea rod culturii.

Fiindcă sunteți mijlocul unei comunități, a cărui cerc l-ați trăsat în timp prin multă muncă, dedicație și dăruire de sine, ceea ce cu siguranță Vă va înnobila cu proiecte durabile, rezultate remarcabile și cât mai mulți oameni dragi, oameni de încredere și oameni de perspectivă.

Dragă Doamnă Director, indiferent de timp, credem că veți avea întotdeauna sănătatea și puterea de-a schimba făgașul lucrurilor, de-a fi în unele situații Pollyanna, care prin jocul bucuriei a edificat optimismul, speranța și credința întru mai bine, sau poate Anne de la Green Gables, care știa că nimeni nu-i poate lua „dreptul înnăscut la visare sau lumea în care visurile îi prindeau viață”.

Faptul că ați transformat conceptul de bibliotecă modernă dintr-o colecție de cărți într-un spațiu de studiu efectiv, e o dovadă că lucrurile frumoase au timpul lor de visare și de realizare. Să fiți bogată în astfel de împliniri și binecuvântată în toate începuturile bune.

La Mulți Ani cu belșug din harul cărții, Dragă Doamnă Director, Mariana Harjevschi!

Cu gânduri înalte, Ovidienele din Casa Cărții

de pe șoseaua Hâncești, 32

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s