Este adevărat că pașii se îndreaptă rapid spre ultimele zile ale lui septembrie, la fel de adevărat precum faptul că deși campania „Fii deștept! Ia un card inteligent la Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu” e pe fine, ea totuși continuă pe tot parcursul anului prin atragerea și fidelizarea utilizatorilor de toate vârstele.

Dacă tot am amintit de vârstă, azi e despre cei mai mici utilizatori ai bibliotecii „Ovidius”, care sfioși ne-au trecut pragul și ne-au urmat în excursia prin bibliotecă. Ei sunt Albinuțele de la Instituția de învățamânt preșcolar, nr. 53, care au rămas impresionați de Povestea bibliotecii și a unui cartonaș magic pentru prietenii acesteia, pe care cei mari îl cunosc în alți termeni: card de acces în bibliotecă.

Probabil, fiecare din voi care ați avut ocazia, presupun de nenumărate ori, să vă găsiți și să dați cu asalt toate sălile bibliotecii, aveți și purtați cu voi momentul cela de satisfacție, încântare.

Acum imaginați-vă, impresia unor micuți de 4-5 ani care pentru prima dată au explorat sălile bibliotecii. Pentru noi, bibliotecarii din Casa Cărții din șoseaua Hâncești, această excursie s-a soldat cu o mulțumire profundă, căci prezentarea cărților la oficiul copii și a posibilităților de împrumut și return a produs un „WOW” de lungă durată.

Zic „lungă durată”, căci a durat și la sala de împrumut a bibliotecii, când le-am relatat despre caracterul cărților și persoanele pe care le vizează, începând cu frații și surorile mai mari și finalizând cu părinții, bunicii, mătușile și unchii lor care pot lectura atât din literatura clasică, cât și din cea universală, urmată mai apoi, de comoditatea informării cu realitatea socială, economică, politică într-un spațiu bine amenajat „Ungherașul media”.

Sigur, surprinderea auzită din 21 de gurițe era de la ceea ce îi viza direct pe ei, expoziția vie: „Dinozaurii din colecția lui Dumitraș”, un cititor mult mai mic decât ei, iar rubrica „Știați că?” la capitolul „Lumea dinozaurilor” și enciclopediile despre ei a trezit interes la fel ca sunetele pe care le scoteau aceștia.

Pe final de excursie am ajuns în sala de lectură, așa zisa sală a domeniilor ce se asociază mereu cu liniștea deplină.

De fapt, am încălcat un pic acest principiu, căci ne-am deghizat în iepurași pentru a relata și mai bine „Povestea iepurașului Peter”, iar cei prezenți unul câte unul au preluat urechile de iepuraș pentru a intra în rol și a ne oferi o caracteristică a stării lor. Așa că am descoperit în această grupă de copii, mulți iepurași frumoși, drăgălași, dar și blânzi, tăcuți, veseli, poznași…

Despre feedback nu e cazul să vorbesc, el se citește lesne de pe fețele copiilor din poza de grup, pe fundal de bibliotecă, pe fundal de „septembrie inteligent”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s