Iar e toamnă. Zile calde.
Frunza ruginie cade.
Frumuşel cei mici se spală
Şi se duc cuminţi la şcoală.
Grigore Vieru

Indiferent de vârstă, de profesie, acest catren revine în minte la o bună parte din noi, de cum ne luăm „la revedere” de la vară și zicem „bine ai venit, toamnă”, septembrie, lună a cunoștințelor.

Uneori e inexplicabil acest fapt, atribui această revenire la poezia „Două mere” de Grigore Vieru la nostalgia unui timp trecut, dar petrecut măreț sau la cunoașterea de la A la Z a operei vierene, care revine printre gândurile subconștientului nostru concomitent cu evenimentele și situațiile pe care le întâlnim.

Ei bine, dragă Cititorule, nu ne-am propus să te delectăm cu filosofia și meditațiile noastre.

Însă, pentru biblioteca „Ovidius” aceste versuri sunt esențiale și explicabile în raport cu campania „Fii deștept! Ia un card inteligent la BM „B.P.Hasdeu”!, care se va desfășoară în perioada 7-30 septembrie 2021.

„Toamna, Școala, Copiii” sunt acele trei lexeme care stau la baza Educației, și care se află mereu într-un ciclu de interacțiune cu tot ceea ce înseamnă Informare, Documentare, Parteneriate.

De aceea, ne bucurăm de prezența ta la bibliotecă, dragă Cititor-Utilizator, fiind siguri de contribuția serviciilor noastre la formarea și dezvoltarea competențelor tale.

Septembrie a fost dintotdeauna „inteligent”, el știe să fortifice parteneriate, să amintească utilizatorilor actuali de spațiul prietenos al bibliotecii, iar utilizatorilor noi, de beneficiile unui card de acces la bibliotecă.

Dăcă tot ne-am propus să te informăm, Dragă Utilizator, află că un Card BM îți oferă acces la: cărți artistice, științifice; e-book; servicii moderne de bibliotecă; programe și concursuri de lectură (Să re-auzim povestea,  Chișinăul citește, Bătălia cărților, etc.); consolă și jocuri de societate; robotică cu WeDo 2.0; Wi-fi gratuit; tablete și calculatoare disponibile; ungherașul Media; sala de lectură…

Și asta nu e totul, cititorii ovidieni actuali, știu că timpul petrecut la Casa Cărții din șoseaua Hâncești, 32 înseamnă lectură, inteligență, satisfacție, libertate de exprimare, vocabular, curiozitate, liniște, informație, idei, interes, aptitudine și atitudine, atenție, receptivitate și alte stări de bine.

Dacă te-am intrigat, vino să îți iai cardul de acces la biblioteca „Ovidius”. Vei deveni cititorul și utilizatorul serviciilor noastre în doar cinci minute, timp de înregistrare în baza de date prin prezentarea buletinului de identitate și . semnarea unui Acord cu biblioteca.

E important să fii informat, dar și să informezi! Așa că, ai grijă ca frații, surorile, copiii, rudele, prietenii din cercul tău care își doresc să citească cele mai recente achiziții și să participe la cele mai de seamă activități și servicii să fie informați și îndemnați să ia un card la biblioteca „Ovidius” de pe șoseaua Hâncești, 32, e GRATIS.

Dragă Cititorule, nu uita: „Un card de acces la bibliotecă le permite tuturor să își continue visele și să exploreze noi pasiuni și interese prin lectură!”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s