Provocările se țin lanț la biblioteca „Ovidius”! Fapt dedus din etuziasmul copiilor prezenți la programul estival.

Ultima zi a lui cireșar e pentru unii copii asociată cu o lună de „Provocare a verii”, iar pentru alții nu e decât o zi cu noi provocări.

Energia și buna dispoziția ne-a însoțit în toate activitățile din agenda de miercuri, începând cu gimnastica repartizării în două echipe, secretul pentru cel mai curajos copil și punerea în aplicare a jocului „Cald, rece” de către o echipă, ca în cele din urmă, echipa adversară să descopere din indicii „Porumbelul”, care  a și captat  atențiacopiilor, direcționând-o spre textul ce urma să fie lecturat „Porumbelul Guli” din cartea „Prințesa care vrea să zboare” de Zina Izbaș.

Încântați de faptele celor doi protagoniști ai povestirii, Trăian și Tanița, copiii au dat zor mâinuțelor la atelierul de creație, unde au confecționat câte un porumbel din hârtie, adunând  în jur mai mulți bibliotecari, care le-au oferit sprijin și ajutor, celor mai stângaci în lucrul cu hârtia.

După ce întreaga bibliotecă a prins aripi de porumbel, am exersat la dramatizarea unui fragment din textul citit.

Autorul cărții, doamna Zina Izbaș, ne-a prins în flagrant, în timp ce cele două grupuri își repetau replicile care mai de care,  și-și puneau în acțiune rolurile.

După ce cortina a fost trasă și spectacolul prezentat integral, copiii au aflat cum a prins viață „Prințesa care vrea să zboare” și care e motivul nobil ce stă în spatele acestui titlu. Discuții au fost diverse, căci ovidienii sunt curioși să afle și cum a prins culoare cartea și câte sunt de toate la număr.

Astăzi, Turnirul lecturii a fost realizat împreună cu doamna Zina Izbaș, care a pus în practică și un exercițiu de dicție.

Era cât pe ce să uit de turul virtual la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, unde am descoperit Porumbelul din Colecția Zoologică, au rămas impresionați să escaladeze sălile muzeului doar cu ajutorul calculatorului, bucurându-se de atmosfera plăcută, departe de soare, a bibliotecii „Ovidius”.

Pentru că porumbeii Chișinăului se adăpostesc în locuri publice, copiii și-au asumat rolul de-a porni în căutare ș examinarea acestora în timpul liber.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s