O zi cu ploaie nu trebuie întotdeauna să o catalogăm ca fiind o zi posomorâtă.

Afirmăm acestea, reieșind din contextul „Provocării verii”, care a produs dispoziție și multă energie la biblioteca „Ovidius”.

Cele trei forme de salut într-o nouă zi de provocare, au constituit un îndemn de a începe ziua cu zâmbetul pe buze, dar și de-a descoperi feedback-ul din zilele trecute.

Până și metoda „Păianjen” a avut același scop, de-a testa memoria intuitivă și a găsi locațiile din proximitatea monumentului „Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și de-a căpta atenția spre ceea ce urma a fi lecturat: „Aleea Clasicilor” de Nicolae Dabija și „Orașul din inima mea” de Valeriu Rusu.

Temerarii ovidieni sunt mereu pregătiți fie pentru o excursie la propriu, fie pentru una virtuală. Așa că, prezentarea video despre muzeul în aer liber a scriitorilor clasici din Grădina publică a lăsat liniștea să domine și curiozitatea să se înrădăcineze.

 Testul-prezentare: „Cunoaște personalitățile Chișinăului” a produs impactul, fiecare a fost pus în situația de a descoperi personalitățile din spatele unui monument arhitectural, a unei străzi sau ansamblu, precum Maria Cebotari, Maria Bieșu, Eugen Doga, Grigore Vieru, Emil Loteanu, Alexei Sciusev, Vladimir Curbet etc.

 La rubrica: „Ne jucăm și explorăm”, am fost cei mai bravi.

Am recitat poeziile scriitorilor români de pe Aleea Clasicilor în timp ce ne bucuram de avântul oferit de șotronul schițat în scuarul bibliotecii.

585 de ani ai Chișinăului i-am descoperit altfel în jocurile de logică, cu chibrite, cu operații matematice.

Copiii au rămas mulțumiți de Turnirul lecturii, de cărțile pe care le citesc zi de zi după alegerea proprie.

Cu fiecare zi a programului estival, conștientizăm că noi suntem cei care conturăm imaginea Chișinăului, iar ploaia e decorul sau o invitație de a explora orașul drag prin noi provocări, forme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s