Fiecare profesie are o poveste a sa.

Unele scrise, altele transmise pe cale orală, iar cele din urmă, sunt în listă celora ce necesită a fi scrise.

„Povestea Bibliotecarului” face parte dintr-o asemenea listă, căci ne-am dorit atât de mult să găsim o poveste specială, dedicată în exclusivitate Oamenilor ce se află printre cărți și se dedică totalmente cărților, bibliotecii, cititorilor și pe care să o difuzăm micilor ascultători ai proiectului „Povestea de vineri cu Vera Mereuță” la biblioteca „Ovidius”.

Însă, negăsind o astfel de poveste, azi de Ziua Internațională a Cărții și Dreptului de Autor și Ziua Profesională a Bibliotecarului, noi vom fi cei ce vom nota una.

Povestea Bibliotecarului a început demult, odată cu primele cărți, primele biblioteci, primii cititori și necesitatea de orânduire și îngrijire a acestora.

Cărțile sunt și ele asemeni unor copii care au nevoie de grijă necondiționată și atenție binemeritată. La fel ca și copiii știu să radieze de bucurie, dacă își găsesc cititorul potrivit.

După cum subliniază și unele din principiile lui Ranganathan: „Fiecărui utilizator – cartea sa; Fiecărei cărți – utilizatorul său”.

În această ordine de idei, s-a construit pas cu pas prin trecerea anilor cea mai nobilă Profesie, cea a Bibliotecarului. O numim „nobilă”, căci de rând cu cea a Profesorului, tinde să contribuie la creșterea și dezvoltarea unei societăți prospere din și prin lumina Cărții.

Din acest considerent, descoperim în Bibliotecar, omul care zidește cetăți de înțelepciune prin cărțile pe care le citește, pe care le orânduiește în lumea lor de pe raft și pe care nu uită nicicând să le recomande la timpul potrivit și omului pe măsură.

Dragi Colegi – Bibliotecari, e timpul să Vă spunem că sunteți Minunați prin ceea ce faceți, prin faptul că sunteți mereu înconjurați de aceste trei laturi: Cartea/ Biblioteca/Utilizatorul!

Sunteți mereu în mijlocul unui triunghi Echilateral, am spune, căci știți să acordați Prioritate acestori lucruri mărețe în egală Măsură.

Astăzi, considerăm, că e ozi în care trebuie să Vă redescoperim, să Vă spunem cât sunteți de Importanți, câtă Creativitate și Inovație iradiază făpturile voastre.

De acest fapt, ne-am convis urmărindu-Vă cu satisfacție în cadrul Săptămânii Creativității și Inovației și nu numai. Sunteți Extraordinari, pentru că știți să găsiți metodele și mijloacele eficiente în promovarea lecturii; în motivarea și atragerea comunității la Bibliotecă.

Nu ne rămâne decât să Vă urăm cât mai multă sănătate, gânduri pozitive, idei nenumărate, energie, forță de muncă, cărți și cititori pe potriva așteptărilor.

La Mulți Ani Inspirați de Cărți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s