Salut! Eu mă numesc Delia și sunt elevă în clasa a 4-a „A” la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”. Eu am 9 ani și una din activitățile mele preferate este să merg la biblioteca din sector, numită „Ovidius”. Acolo mă așteaptă o întâlnire cu prietenele mele, dar și cu doamna Lilia care este moderatoarea activităților realizate în cadrul concursului „Provocarea verii”.

Iată c-a și sosit momentul! Ne-am adunat cu toții în fața bibliotecii în așteptare. După ce am intrat în incinta bibliotecii am început să ne pregătim de activități. Astăzi urma să vorbim despre „Cutia Pandorei ” – un mit din Grecia Antică. Așezându-ne pe scaune, am ascultat atent mitul. Mai apoi am trecut la întrebări și răspunsuri. La pauză am mers în sala de lectură pentru copii. Acolo am găsit-o pe doamna bibliotecară, așa că am mers repede la ghiozdan să-mi iau cărțile care trebuiau restituite.

După ce s-a terminat pauza am revenit în sala Mare. Doamna Lilia ne aștepta la masă cu două foi mari pregătite, ceea ce înseamnă că vom lucra în grup. Astfel ne-am împărțit în două echipe, cu scopul de a face un proiect despre „Cutia Pandorei”. Am nimerit într-un grup cu Sofia, Nicoleta și sora ei mai mică, Mia. Am făcut un proiect de toată frumusețea, iar apoi, l-am prezentat celorlalți copii.

Mai târziu am jucat jocul nostru preferat: „Banca Acuzaților”. De această dată, mie mi-a revenit rolul avocatului victimelor; Anastasia și Ana erau învinuiții, iar Sofia era judecătoarea; Nicoleta și Mia, victimele. I-am explicat doamnei judecător situația. Aceasta a inceput să pună diverse întrebări, iar apoi analizând situația a luat o decizie. Toti eram într-o dispoziție competitivă, iar argumentele nu se lăsau așteptate! Dispoziția la toată lumea a fost excepțională – cât e de bine când ești printre prieteni și carți!

Delia Nicula,
elevă în clasa a IV-a „A”, la IPLT „Mihai Viteazul”, participantă la Concursul de eseuri, desfășurat în Cadrul Campaniei „Fii deștept! Ia un card inteligent la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s