La biblioteca ,,Ovidius” fiecare zi e o aventură printre cărți și oameni minunați, care te pot conduce spre tărâmuri nebănuite și extraordinare doar în câteva secunde. Aici liniștea poate fi sfâșietoare, doar dacă nu e vreo activitate intrigantă, care te poate ajuta să explorezi lumea. Printre miile de cărți te poti simți pierdut, dar biblotecarele te ajută mereu să găsești ceea ce îți trebuie și poate chiar ceva în plus, petru lectura din pauză, de la scoală. Totul e minunat aici, e o lume unde poți găsi tot ce îți trebuie. Fiecare pas făcut poate atrage energie pozitiva și plăcută. Ești înconjurat de personaje incredibile cu fapte mărețe. Aici uiți de orice grijă și te poți odihni printre cărțile cu coperți atractive care abia așteaptă să fie descoperite. E un loc plăcut și pentru pici, ei pot găsi în acest lăcaș cărți cu povești și cărți de aventură.

         Lecții de franceză, campanii de protejare a naturii, activități educative în aer liber, ore de lectură, programe precum: „Provocarea verii”, „Chișinăul citește”, Cluburi de lectură sunt unele dintre puținele activități pe care le desfașoară biblioteca. În cadrul serviciului „Micii cercetători”, echipa bibliotecii a organizat campania de protejare a naturii, distribuind fluturași trecătorilor de pe Șoseaua Hâncești și au sădit un vișin în fața bibliotecii, pentru promovarea unui comportament dezirabil față de natură.

       Orele de poveste din cadrul Programului „Să reauzim povestea” i-au captivat mereu pe cei mici, deși uneori participam și noi cei mai măricei. Lecțiile de franceză pe care le-am desfășurat aici, nu le voi uita niciodată, au fost interesante și foarte utile. Programul estival „Provocarea verii” a fost un eveniment plin de experiențe frumoase. Cel mai mult m-a impresionat realizarea diverselor experimente științifice, în urma cărora trebuia să explicăm cum se produc anumite fenomene în natură. La finalizarea unui capitol din aceste mini lectii, activități, programe, ni se oferă diplome. Însă cea mai mare fericire pentru noi este atunci când începe o nouă ediție, plină de provocări și necunoscute pe care, noi, copiii, suntem gata să le descoperim. Jocuriile de societate pe care le-am explorat aproape în fiecare duminica de vară, au fost de neuitat, fiecare copil, mic sau mare, împreună ne-am adunat, pentru a savura o dimineață energică la biblioteca noastra preferată, plină de aventruri și de semne de întrebare care aveau să devină în timp o lecție prețioasă pentru mine. Multe concursuri au loc aici, biblioteca este locul ideal unde copiii au posibilitatea să câștige sau să se facă remarcați. În ceea ce privește prezentările de carte, toți cititorii au ocazia să împărtășească cele lecturate, scopul fiind de a-i convinge pe alți copii să citească. Copiii de mici vizitează această clădire majestoasă. Mereu găsești ceva interesant de făcut aici.

      Mulți autori faimoși au petrecut clipe frumoase în această cetate a cărții împreună cu iubitorii de cărți, povestind despre trecutul lor, despre cărțile care i-au marcat și cum au devenit ei înșiși celebri.

      Fiecare zi e o provocare pentru bibliotecari, dar cred ca zâmbetele noastre le dau putere să continue sa facă ceea ce fac cel mai bine, să împărtășească emoții pozitive și fericire. Poate că nu e cea mai mare clădire și nici cea mai frumoasă, dar această cetate cochetă are frumusețea ei prin ceea ce ascunde în interior. Această bibliotecă este a doua școală și a treia casă petru mine și așa va fi mereu. Oamenii de aici o fac specială mereu în inima mea. Chiar și în timp de pandemie emoțiile provocate de cărți și cei care ni le oferă aduc pe chipurile noastre zâmbete și chiar dacă nu le vedeți, să știți că noi vă mulțumim!

     Vă mulțumim pentru că ne sunteți alături mereu!

                                 Carolina Manastârschi, elevă în clasa a VI-a la IPLT „Mihai Viteazul”, locul II la Concursul de eseuri din cadrul Campaniei „Fii deștept! Ia un card inteligent la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s