Dragi cititori-temerari,

Probabil fiecare din voi ați fost martorii tragediei lui Shakespeare, „Romeo și Julieta”, fie prin lectură, fie prin teatru, cinematografie etc.

Biblioteca “Ovidius” vă anunță că „cea mai tipică poveste de dragoste a Renașterii” continuă și azi prin dragostea necondiționată în fața versului românesc și talentul neobosit în a scrie epigrame.

Suntem siguri că V-am trezit un semn de întrebare.

Așa că nu ezităm să vă informăm că deja de 14 ani, „Romeo și Julieta” trăiesc nu doar în biblioteci, teatre, lecții și lecturile celor mai avizi cititori, ci și la Mizil, prin tagma oamenilor creatori de valori, români de pretutindeni.

Prețuind munca asiduă a coordonatorilor de proiect: Alexandru Laurențiu Bădicioiu, Victor Minea și Claudiu-Remus Minea, Vă invităm la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ajuns la cea de-a XIV-a ediție.

Dragii noștri, cititori fideli, fiindcă Vă cunoaștem preocupările din lecturi, conștientizăm că o bună parte din voi vor lumina prin arta condeiului și acest Festival, iar alții, plini de generozitate și de dorința de-a contribui la edificarea frumosului, își vor anunța prietenii și cunoștințele pentru a se înregistra până la 15 decembrie 2020 și la această manifestare vrednică pentru minte și literatură, accesând link-ul regulamentului.

Vă lăsăm să Vă delectați sufletul și cugetul cu o fărâmă din Imnul Festivalului, versuri: Laurențiu Ghiță, muzică: Constantin Rusnac.

„Ca un semn de vreme bună,

Când e Anul Nou copil,

Epigrama se adună

Prima dată, la Mizil,

Fie viscol sau furtună,

Pice bombe cu trotil,

În ianuarie se sună

Adunarea la Mizil!”.

Nu ezităm, să dăm ton invitației și cu refrenul :

„În această zi de gală,

Să ne bucurăm vă zic:

Azi, Mizilu-i capitală,

Capitala-i mizilic”.

Vă mulțumim, oameni cu chip de lectură!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s