Nimic nu poate fi mai profund și mai plin de seninătatea cerului decât ochii,sufletul și cuvântul.

Ochii care priveau cu drag publicul prezent la activitate: elevi de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și „Miron Costin” care au venit însoțiți și ghidați de profesoara de limba și literatura română, doamna Veronica Postolachi, doctor în filologie și cititorii participanți la cele două runde ale ringului intelectual desfășurat în baza programului de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XVI-a.

Biblioteca „Ovidius” a fost gazda unui eveniment frumos, desfășurat în plină toamnă, cu genericul: Dialog în miez de toamnă cu Doina Postolachi, autorul cărții „Un secret în Los Angeles”. Carte propusă spre citire la programul „Chișinăul citește”.

Vorbeam despre suflet. Sufletul la fiecare e diferit.

Cert e că sufletul evenimentului la constituit autorul, Doina Postolachi, care a regăsit în fiecare cititor fărâme din Cartea ei, fărâme de vise, „fărâme de suflet”.

Adevărate recenzii au prezentat atât elevii de gimnaziu cât și cei de liceu. A fost plăcut să-i ascultăm.

Cititorii participanți la ring au venit cu un alt soi de întrebări, profunde, unele de care autorul a rămas încântat.

Ideea cu perna a fascinat. Un simbol din Cartea „Un secret în Los Angeles”, un simbol descoperit de cititorii ovidieni. Însă din confesiunile Doinei Postolachi am aflat că nu e un simbol-ficțiune, ci unul din experiența de viață. Fiecare pernă e arhiplină de gânduri, gândurile celora ce și-au așezat obrazul și capul pe ea. Sunt infinite gândurile unei perne de spital…

De aici, a și venit îndemnul de-a lua perne noi pentru gânduri curate.

Despre cuvânt vom menționa că el e leac și alinare atunci când te aștepți mai puțin. Cuvântul este leacul, sau cum a afirmat Doina Postolachi „salvarea”, iar cartea „Un secret în Los Angeles” e cartea viselor, pentru că: „ Toată lumea are un secret şi mulţi îl au pe acesta: secretul de a visa, iar dacă ei nu pot visa, eu îi pot ajuta.”

Alături de eroina și într-o oarecare măsură protagonista Cărții, Doina Postolachi, cei prezenți la biblioteca „Ovidius” au prins aripi, aripi pentru a visa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s