Astăzi, biblioteca „Ovidius” a împlinit 25 de ani de activitate.

Evenimentul a adunat scriitori, cercetători științifici, jurnaliști, profesori, pictori, parteneri, bibliotecari, dar și utilizatori ai bibliotecii.

   Discursuri emoționante au răsunat din partea moderatorului evenimentului Valentina Butnaru, publicist, Președintele societății „Limba Noastră cea Română”, a Directorului General al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, dr. Mariana HARJEVSCHI, a scriitorului  Iulian Filip, a vice-directorului Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, Elena Butucel, a vicepretorului Angelina Mistreț, Pretura sectorului Centru ș.a.

Invitații speciali au fost: Corina-Mihaela Apostoleanu, director la Biblioteca Județeană „Ioan N.Roman”, Constanța și colaboratorii bibliotecii.

Recitalul poetic dedicat poetului Ovidius Naso a dat start evenimentului.  Cu un recital poetic a venit Vera Mereuță cu studenții anul II de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Emoție a transmis recitalul  Nataliei Pântea, studentă la Facultatea de Litere, USM,  angajată a bibliotecii „Ovidius”. De asemenea, un tribut poetului latin a fost adus și de către elevii de la Liceul Teoretic European.

Evenimentul a cuprins: Prezentarea publicațiilor editate de către Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”,  Constanța;

Prezentarea noilor publicații editate de BM ”B.P. Hasdeu”;

Lansarea de carte „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici”, autor Dumitru Crudu;

25 de aplauze pentru colaborare și cooperare  cu Biblioteca „Ovidius”,

Vernisajul Expoziției personale „Cioburi de timp din arhiva sufletului meu”, autor Victor Cobzac, Artist Plastic.

Evenimentul a găzduit Clubul Oratorilor „Mai devreme sau mai târziu toți ajungem în același port”, moderator Mihaela Știrbu;

Cel care a încheiat acest eveniment a fost Master-classul  „Elementul de bază în compoziția iei de Olesea Enachi, creatoare de ii, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s