Biblioteca „Ovidius”, filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, sărbătorește 25 ani de activitate.

Filiala „Ovidius” a fost inaugurată în rezultatul încheierii unui protocol de colaborare între două instituții ale cărții:  Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, (România), în persoana regretatului director Dumitru Constantin Zamfir și Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău(Republica Moldova), diriguită de Lidia Kulikovski în anul 1994.

Cu prilejul acestei aniversări, Filiala „Ovidius” organizează Zilele Bibliotecii.

Manifestările propuse din cadrul acestui eveniment sunt preconizate pentru perioada 3-4 octombrie 2019, cu  genericul Cunoaștere. Deschidere. Documentare: un sfert de veac pentru comunitate.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 3 octombrie, ora 11:00.

Programul include: un moment cultural artistic Publius Ovidius Naso – primul cântăreț al pământului românesc;  lansări de carte: „Ziua de naștere a lui Mihail Mihailovici”, autor Dumitru Crudu, „Prințesa care vrea să zboare”, autor Zina Izbaș; vernisaj de pictură „Cioburi de timp din arhiva sufletului meu” Victor Cobzac; atelier de creație (broderii pentru altițe), formator Olesea Enachi;  duplex profesional; ședința aniversară a Clubului  Oratorilor și lansarea  Clubului  Cititorului Instruit cu scriitorul Val Butnaru.

La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților locale; o delegație de la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța; scriitori, cercetători științifici, jurnaliști, profesori, pictori, parteneri, bibliotecari, studenți, liceeni – utilizatori ai bibliotecii.

Manifestarea se înscrie în șirul de evenimente tradiționale, anuale, desfășurate în toate filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” și are drept obiectiv totalizarea activităților de peste an, dar și de la începuturi, cât și solidarizarea și onorarea  cititorilor și a utilizatorilor fideli.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s