Am citit cu viu interes sinteza săptămânii, realizată cu onestitate și pricepere, de participanta Iuliana Belibov la Programul „Provocarea verii”.

Vă îndemnăm să citiți și dumneavoastră cronica (Jurnalul impresiilor) din această săptămână a Provocării, care începe și se încheie cu noi aventuri și noi cunoștințe.

„A fost minunat să călătoresc în această săptămână alături de Gulliver și să mă transpun în Secolul Luminilor, să-mi imaginez luptele dintre locuitorii Țărilor Lilliput și Blefuscu, ei luptându-se din cauza unor lucruri nesemnificative.

Au fost foarte importante și cunoștințele din domeniul geografiei și biologiei, deoarece am fost provocați să jucăm jocul Ț.O.M.A.P.A.N.

 Am scris și o petiție împăratului, în care ne-am expus ferm dorința de a-l distra pe împărat cu un dans pe frânghie (mai exact dorința lui Ludovic Leonard al II-lea).

Miercuri a fost o zi deosebită, Chișinăul  a împlinit 583 de ani de la prima atestate documentară. Aici, la activitate, am cunoscut copii noi, ceea ce înseamnă păreri și opinii diferite. Unii își imaginează Chișinăul peste 20 de ani sărac și nepopulat, însă, alții modern, curat și plin de vizitatori.

Joi am fost detectivi, dar și suspecți. Am fost în căutarea adevărului. Am analizat și am unit toate indiciile care duceau la un singur făptaș (pădurarul). Cu siguranță am abilitățile unui detectiv dedicat muncii.

Ne-am întors și în vremurile de demult uitate, atunci când Noe a construit, la îndemnul lui Dumnezeu, o corabie imensă, pentru a-și salva familia și viețuitoarele terestre.

Astăzi, vineri, este o zi a navigațiilor și a expedițiilor alături de navigatorul și cartograful James Cook. Am descoperit și universul lui „Colț Alb” și al „Câinelui din Baskerville”. Filmul „Micul Prinț” a fost, cu siguranță, cireașa de pe tort, sensibilizându-ne pe fiecare în parte.

Săptămâna viitoare vom pleca iarăși în căutare de noi cunoștințe și noi aventuri…”

Iuliana Belibov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s