Mass-media este numită „ochiul lumii”, acea viziune largă care pe toate le remarcă și le oferă publicului larg.

 Biblioteca „Ovidius” și-a atribuit acest ochi atotvăzător pentru a relata despre activitatea copiilor încadrați în programul estival „Provocarea verii” și în special, pentru a preciza că timp de o săptămână aceștia studiază Mass-Media.

Azi, curajoșii ovidieni mai vorbesc despre impresiile ce s-au întipărit în minte încă de ieri, de la imensul Radiou și înregistrările în studioul Casa Radio. Concomitent, prin tehnica „Popularea blocului”, aceștia și-au ales câte un apartament la unul din cele trei etaje, astfel am obținut trei grupuri.

Arhitectorul blocului David Maxim, a zis că blocul necesită un nume, respectiv ne-am rezervat dreptul să îl intitulăm: „Funcțiile Mass-Media”.

Ei bine, trăind într-un asemenea bloc, neapărat trebuie ca toți locatarii să fie informați care sunt funcțiile mass-media și în ce constau acestea.

Așa că, primul etaj au citit despre clasificarea funcțiilor și funcția de informare, cu cât înaintăm pe trepte, ne pomenim la etajul doi, unde ovidienii se informează despre funcția de formare a opiniei publice și cea publicitară, cei de sus, de la etajul trei sunt preocupați de funcția de divertisment și cea educativă.

După o lectură bună, de comun acord cu toți vecinii de pe etaj. Aceștia au pus mână de la mână și au schițat câte o prezentare a materialului informativ. Prezentările au fost mustoase, căci au fost însoțite de exemple din viața cotidiană.

„aMic” azi a fost descoperit din altă perspectivă. Copiii au explorat câte o revistă pentru a găsi imagini și rubrici ce se referă la funcțiile studiate.

Așa am descoperit pentru fiecare funcție câte un articol, cum se acordă „Primul ajutor medical în caz de accindent rutier”, am observat cum poți să-ți formezi opinia publică în raport cu un articol despre „Vorbirea murdară”, apoi am analizat o publicitate pentru Firma editorial – poligrafică „Baștina Radog”: „Cu noi viața e multicoloră!”.

Funcția educativă s-a regăsit în articolul „Cum să te comporți în natură”, iar cea de divertisment e prezentă în majoritatea concursurilor și jocurilor propuse de revistă. De exemplu, concursul: „Omul apropiat, omul cel mai drag”.

Dacă știm a descoperi, cu siguranță că putem și crea. De acest fapt, s-au convins nu doar ovidienii prin crearea unei pagini de revistă pentru copii care să releve aceleași funcții, ci și doamna Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu”, care a trecut să ne salute și totodată să interacționeze cu cei care se bucură din plin de programul estival.

Am rămas mișcați de funcția publicitară, unde grupul a recurs la crearea individuală a unei publicități, așa era cât pe ce să achiziționăm: un ceas-telefon, pentru o comunicare eficientă cu părinții. Aici s-a remarcat faptul că este ușor de întrebuințat, unii colegi deja posedă obiectul, ni l-au prezentat cu tot cu avantajul  acestuia de-a nu-l pierde și a nu-l uita, căci e bine fixat.

Apoi e necesar să procurăm telefoane mobile inteligente, pentru că au preț accesibil și le putem lua și în rate.

O publicitate bună pentru cavaleri: „Cumpărați flori! Toate buchetele de flori sunt la 15 lei.”

Funcția de formare a opiniei publice era și de așteptat să fie strâns legată de tehnologia informațională și atitudinea părinților față de acestea. Am exersat asupra acestui articol, iar mămica care era prezentă la activitate și-a dat acordul pentru o bună informare și doumentare a copilului.

La final, ne-a dat bătăi de cap funcția de divertisment. Un joc grilă, care are ca scop, găsirea a șapte cuvinte care încep cu „cer”.

Aceasta a fost o adevărată provocare, când toți cei prezenți încercau să completeze tabelul.

O zi de totalizare, o zi în care copiii au dat frâu liber imaginației, creativității, expresivității, căci a crea benzi desenate prin aplicația Comic Page  Creator în urma temelor studiate despre Mass-Media presupune conștientizare și responsabilitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s