Biblioteca „Ovidius” este spațiul unde informația se conturează prin prisma serviciilor, programelor și proiectelor.

„A fi informat!” e la modă, mai cu seamă, că mijloacele de informare sunt diverse, începând cu ziarele, revistele, cărțile și finalizând cu noile tehnologii.

E o bucurie aparte să-ți observi cititorii savurând nectarul cărții sau și mai bine, să-i urmărești cum explorează lumea cuvintelor și a imaginilor din enciclopedii, filme documentare, nemaivorbind de metamorfozarea informației într-un produs nou, conceput din propriile gânduri și fantezii.

Această bucurie estivală, numită „Provocarea verii” e imposibil să nu placă. Aici, sloganul: Citește!Descoperă!Creează! înglobează toată fascinația verii, eroi de care nu ai prea auzit, figuri pe care nici nu gândeai să le identifici și elemente creatoare care își au originea din „nimic”, din lucruri mărunte cărora niciodată nu le-ai dat prioritate. Aici, totul devine posibil!

Când vorbim despre posibilitate, ne referim în primul rând, la caracterul interdisciplinar al programului „Provocarea verii”, unde e posibil de acumulat cunoștințe din varii domenii.

Săptămâna aceasta e în stil Media, pentru că educația mediatică la bibliotecă e binevenită. E important nu doar să citești, ci și să conștientizezi ce citești și de unde citești, care sunt sursele ce contribuie la formarea opiniei publice etc.

Din start, ovidienii au fost provocați printr-un braistorming, unde două imagini au produs acea „furtună de idei” ce a generat lexeme, precum: oraș, țară, știre, informație, tehnologie. Lexeme ce au contribuit la definirea conceptului „Mass-Media”.

Sigur, pentru a te informa e necesar să citești, acțiune înfăptuită cu o stisfacție aparte de către fiecare din cele trei grupuri, care au citit atât despre Mass-media ca terminologie, cât și tipurile de comunicare prin mass-media și evoluția acesteia în timp (de la tipar la telefonul mobil).

Tehnica de prezentare a informației „Noi știm că…” inspiră încredere fiecărui participant și oferă posibilitatea de afirmare, comunicare a informației citite.

Nu știu dacă s-au gândit vreodată participanții ovidieni că e destul de distractiv să urmărești cronologia marilor „Invenții și descoperiri”, fapt de care s-au convins, saltând din sprâncene de la un an la altul, din preistorie până în secolul XX.

Exersarea nu a fost zădarnică, căci jocul Media Erudit, tema 2, Istoria Presei, i-aprovocat să aranjeze pictogramele pe axa cronologică, astfel, încât să demonstreze evoluția mass-media.

Anume la această etapă a fost dat startul Marelui campionat între fete și băieți, cinci la cinci, pregătiți în testarea memoriei.

Au învins fetele, iar băieții nu s-au lăsat bătuți și la etapa Creează, la realizarea unui poster-clustering, pornind de la conceptul „Mass-Media” au reliefat un bec care iluminează în jurul său „Evoluția mass-media”, de la scris la calculator. Nici fetele nu s-au situat pe o poziție inferioară și au redat mijloacele de comunicare în masă. Creativitatea e vizibilă!

Ovidienii sunt adevărați temerari, care azi au pornit pe urmele Mass-Media.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s