Scopul activității de astăzi a fost ca să redescoperim Chișinăul, iar jurnalul de călătorie a fost primul pas spre aceasta. În acest jurnal de tip chestionar copiii au spus cu cine ar vrea să meargă în călătorie și  ce locuri  ar vrea să viziteze.

Tinerii ovidieni au ascultat imnul Chișinăului și au descoperit locurile mai puțin necunoscute ale acestuia.

Mare le-a fost mirarea când au văzut cum arăta primul trolebuz, sau cum se numea prima mașină din Chișinău. Textul non-literar „Chișinăul nostru necunoscut” le-a făcut cunoștință curioșilor cu istoria orașului Chișinău. Copiii au descoperit care a fost primul post de radio, cine a fost primul primar, dar și care a fost cel mai înalt monument din Chișinău. Cu ajutorul cunoștințelor asimilate, tinerii creativi au elaborat „Catedrala cuvintelor”. Fiecare reușind să creeze după propria imaginație istoria Chișnăului. Cei mai activi au primit abțibilduri cu emoticoane. Ei au vorbit despre locurile și oamenii celebri ai chișinului, despre marile personalități care au contribuit la dezvoltarea și înflorirea culturală a orașului nostru.

De multă pasiune și dăruire au dat dovadă la etapa „Creează”, unde tinerii ovidieni au fost provocați să confecționeze un semn de carte cu imagini din orașul Chișinău. Fiecare a ales un citat despre orașul Chișinău și astfel, tinerii entuziasmați au dat frâu liber imaginației în creațiile lor.

Au răsunat discursuri emoționante ceea ce a demonstrat legătura profundă a copiilor cu orașul natal.

Copiii au spus că iubesc Chișinăul deoarece aici este locul în care s-au născut și au crescut, aici sunt oamenii cei mai dragi și locurile care le fac viața mai colorată.

Scopul accestei activități a fost să redescoperim istoria orașului Chișinău și să trezim copiilor dragostea pentru patrimoniul cultural național.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s