Imaginația și creativitatea tinerilor ovidieni a demonstrat că poate fi și  altfel de bibliotecă, cel puțin asta a fost concluzia după lecturarea textului „Alt fel de bibliotecă”  semnat de autoarea Andreea Mureșan.

Prinși în „hora” metodei „SINELG,” tinerii au fost nerăbdători să spună ce știau, sau ce știau altfel, dar și îndrazneți atunci când nu au fost de acord cu cele spuse.

Caracterizați prin dorință de cunoaștere unii au bifat cu semnul „+”, aceasta semnificând că textul este o informație nouă, ceea ce denotă că tinerii ovidieni sunt mereu deschiși pentru a învăța ceva nou și util.

Sensibili la frumosul din jur, tinerii entuziaști au promovat ideea că „În cărți e adunată toată cunoașterea și înțelepciunea lumii, deci, cărțile  sunt cele mai de preț comori ale omenirii și trebuie să rămână așa.”

Îcărcați cu energie după o pauză de 10 minute, tinerii curioși au aflat care sunt TOP 10-Cele mai frumoase biblioteci din lume!

Aceștia au analizat cele vizionate și au reprezentat cu multă pasiune secvența care i-a captivat cel mai mult. Pentru că tehnica „Jurnalul dublu” are drept scop stimularea creativității, tinerii ovidieni s-au întrecut în idei și opinii, fiecare reușind să fie cât se poate de original.

Etapa „Creează” este preferata entuziaștilor noștri căci aici dau glas cele mai creative idei, aici se iau mână de mână imaginația, talentul, potențialul și viziunea artistică.

Aceasta este și o provocare pentru tinerii ovidieni fiindcă este un lucru în grup. Aici e forfotă de idei, opinii și concurența, care constă în dorința de a fi cel mai bun. Ei au fost provocați să-și imagineze cum arată o bibliotecă în viitor.

Produsul realizat de aceștia a demonstrat că în viitorul apropiat progresul tehnico-ștințific va evolua considerabil și va da rezultate uimitoare. Astfel, dacă acum avem posibilitatea să ținem o carte în mână, să ne bucurăm de culoarea, mirosul și foșnetul paginii, în următorii ani doar ne vom aduce aminte de momentele acestea, căci  bibliotecile vor fi digitale.

De acest lucru ne-au convins tinerii ovidieni prin creațiile lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s