Activitatea de astăzi a fost o adevărată provocare pentru participanții ovidieni.

Aceștia au fost împărțiți în 2 grupuri. Primul grup a fost provocat să-și imagineze ce ar face dacă ar fi prinț, iar celui de-al doilea grup revenindu-i rolul să se pună în locul unui ceșerșetor.

Eh, cine nu ar vrea să fie în locul prințului, unde puterea și banul  îți reprezintă statutul social? Acestea au fost concluziile care au răsunat în sala de lectură a bibliotecii „Ovidius”.

Mai dificil le-a fost să-și imagineze ce ar face dacă ar fi cerșetor.

Astfel, au lecturat și explorat un fragment din  ”Prinț și cerșetor” de Mark Twain.

Prin tehnica „Explozia stelară”, participanții au pus întrebări și au răspuns la ele, demonstrând cât de bine au pătruns în esența lecturii.

Pentru o mai bună înțelegere a celor lecturate, copiii au vizionat filmul în desen animat „Prinț și cerșetor, după care și-au expus opiniile pro și contra cu privire la personajul Tom.

Majoritatea considerându-l pe Tom un model pentru caracterul puternic, pentru ambiție și pentru că este un om corect care nu a profitat de ocazia de a fi în locul prințului.

Lecția pe care au învațat-o copiii este  că  dacă ești un om corect vei fi apreciat pentru sinceritatea ta și crede în ceea ce îți dorești și visele tale neapărat se vor realiza!

  Etapa „Creează!” a constat într-un experiment social care i-au pus pe copii să-și imagineze cum i-ar tratata oamenii dacă ar  purta hainele unui cerșetor.

Aceștia și-au expus opiniile ilustrând în desen imaginea cerșetorului și replicile societății  la adresa acestuia.

   În final, copii au ajuns la concluzia că societatea noastră  judecă oamenii după aspectul lor fizic și nu după calitățile spirituale ale acestora.

Prin urmare, trăim într-o societate unde funcția pe care o deții îți dictează statutul social și personalitatea, indiferent de  ce se află după acește ”măști” bine făcute. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s