Cincisprezece temerari ovidieni și-au dat mâna în programul estival „Provocarea verii”.

Nimeni și nimic nu i-a sfidat să se caracterizeze printr-o simplă mișcare de vară sau de starea pe care o aveau în momentul în care au pășit pragul bibliotecii „Ovidius”.

Nici nu știu dacă a fost bine sau nu prea pentru cel din urmă participant, care era nevoit să repete prenumele celor 14 licăriri de ochi și mișcările executate.

Bineînțeles, loc pentru monotonie nu a rămas, iar gimnastica de dimineață e o prioritate, fie că îți place sau nu mișcarea.

Textul „Domnuʼ Trandafir” de M. Sadoveanu deși a fost citit în lanț s-a așternut în sală ca o binecuvântare, după cum era și chipul, și cătătura acestui învățător în inimile școlarilor.

Fiecare a avut oportunitatea de-a citit textul sadovenian, de-a regăsi pe ici-colo pe Harap-Alb sau pe Ștefan cel Mare, ori Mihai Viteazul, căci e lucru știut Domnuʼ Trandafir e Domnuʼ, ce te învață nu atât pentru școală, cât pentru viață.

Prin intermediul acestui text, am descoperit un altfel de Trandafir, o persoană a cărei frumusețe și iubire față de neam, față de discipoli se ascunde printre petale, fiindcă niciodată Domnuʼ nu  pretins la laude și nici cei treizeci de ani de activitate nu i-a dus în cârcă ca să-i vadă „mai marii”, ci și-a făcut tăcut și cu dăruire de sine munca, pentru ca discipolii săi să ajungă oameni.

Metoda „Pălăriile gânditoare” le-au oferit dreptul la ipoteze din mai multe puncte de vedere, despre felul de a fi a Domnului Trandafir; despre sentimentele pe care le-ar avea de-ar fi în clasa acestuia; dar și despre unele neplăceri care ar apărea în calitate de discipol; despre motivele care-i făceau să-l îndrăgească și să-i ofere un respect nemărginit, și nu în ultimul rând, despre reușitele elevilor ce au avut un asemenea dascăl.

Dacă tot am vorbit de trandafiri, era cu neputință să nu-i admirăm în adevărata lor splendoare. Întrebarea era unde. Un „unde” care și-a găsit soluția la ghereta de trandafiri din preajma bibliotecii, nu înainte ca harnicii ovidieni să-și schițeze cinci întrebări pentru doamnele ce oferă fericirea la buchet potențialilor cumpărători.

Întrebările au fost diverse, de la speciile de trandafiri oferite spre vânzare până la modalitățile de aranjament a acestora în compoziții și prețul unui buchet de mireasă.

Despre creativitate, putem spune că astăzi a stat în capul mesei. Ideile curgeau gâlgâind, iar două dintre persoane prezente la activitate au devenit ghidul întregului grup pentru realizarea unei cărți în aplicația Story Jumper. Acesta e rolul persoanelor ce au obținut un certificat la Atelierul digital Story Jumper.

Cu ei putem scrie o istorie de succes, căci ei au devenit mentori în crearea unei noi cărțulii, intitulată: „Trandafir”, echipa de redacție: Trandafirii inventivi. Au relatat despre un trandafir care a adus statornicie și prosperitate în familie. Atât imaginile, cât și înregistrarea audio provoacă emoții, acele emoții pe care le nutrește doar un suflet de copil.

La biblioteca „Ovidius” programul estival nu are margini, căci unii copii s-au reținut în realizarea cărții, ceea ce denotă implicare, sârguință și dăruire de sine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s