Atunci când lucrurile și obiectele ordinare ocupă o altă poziție sau au un alt rol decât cel pe care-l cunoaștem cu toții, tocmai atunci e timpul să afirmăm: „Aceasta e creativitate! ”

Așa ori altfel, conform DEX-ului, creativitatea  e capacitatea de a crea, de a produce  valori.

Atitudinea, aptitudinea și ambiția constituie cei trei piloni ce definesc personalitatea noastră creativă. Însă, fără idei și forme nu perseverăm. Așa că imaginația, fantezia reprezintă condimentul principal al  creativității.

Pentru biblioteca „Ovidius” ploaia e o notă de creativitate. Oare cui nu i-ar trebui acum o umbrelă?

Dacă te numeri printre cititorii, utilizatorii sau trecătorii din preajma bibliotecii, te invităm să ne pășești pragul.

Adăpostești-te sub Umbrela Creativității, lasă gândurile să te domine, poate răsfoești și „Povestea despre virtuți și valori”, poate dispui de idei ce ar fi utile și pentru noi.

Ai la dispoziție o lume întreagă, e lumea ta cu eroi, cu zâne, cu obiecte ce par a fi imposibile etc. Noi doar am creat decorul pentru a simți zvâcnirea „EU-lui” tău printre fluturi, printre stropi de ploaie imaginară, printre file de carte cu aromă specială de virtuți și valori, printre fire de iarbă ce-ți împletesc gândul, printre culori de intensități diferite, care nu vor să te limiteze, să te intimideze, ci doar să-ți ilustreze tabloul așa cum tu unul l-ai visat.

Cât despre Zâna Primăverii, depinde de tine dacă i-ai simțit mângâierea sau suflul vântului prin părul tău frumos aranjat. Dacă ai privit-o atent și i-ai observat și florile prinse-n coroniță, și rândunica adăpostită-n mâini, uite că dispui de încă câteva elemente ce te-ar ghida în procesul creativ.

Câteva din cititoarele noastre fidele nu doar s-au adăpostit sub umbrelă, dar au și țesut firul creativității, au transformat oficiul pentru copii în culoare și hais. Da, haos! Un haos de culori, care în cele din urmă și-au aflat rostul. Pensulele lor au reprezentat bogăția mesei și măreția serii privită de la geam în noaptea Învierii Mântuitorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s