Uneori Primăverile diferă între ele, unele mai calde, altele mai reci. Însă, esența Primăverii nu constă în frigul și căldura ei, ci în reînvierea naturii, care are loc indiferent de situație.

O reînviere resimțită din plin la biblioteca „Ovidius” prin nuanțe de alb și roșu, împletite cu drag la serviciul „Șezători de altădată” și prinse mai apoi la pieptul celor dragi; prin aroma ghioceilor care e prezentă printre cărțile expozițiilor, prin creația copiilor care a prins contur la serviciul „Să re-auzim povestea”, acele aplicații transformate în felicitări pentru mămici.

Vizita seniorilor de la serviciul „Șezători de altădată” la Centrul de Plasament „Copilărie, Adolescență și Familie”, oferirea mărțișoarelor în dar copiilor de acolo, a constituit aducerea primăverii în sufletul lor micuț, o primăvară inocentă și așteptată.

Colaborarea cu Asociația împotriva violenței „Casa Mărioarei” și invitația acestora la lansarea de carte a doamnei Eugenia Tudose, interpret-pedagog, a oferit bibliotecii „Ovidius” posibilitatea de a cunoaște copiii care vin la serviciile noastre într-un alt anturaj, interacționând cu doamna Eugenia Tudose, cântând „Vine, vine primăvara”, recitând poezii în adresa mămicilor și dansând cu poftă „Alunelul”.

La Atelierul digital „Story Jumper” primăvara a pătruns prin intermediul cărților digitale, prin textele care ne comunică importanța mamelor prin „Ochii mamei” de Spiridon Vangheli, dar și a ploii, prin „Ploaia” de același autor.

„ABC-ul computerului pentru seniori” a intercalat primăvara în studierea calculatorului prin descărcarea unor imagini de primăvară, imagini care prin vitalitatea lor le-a oferit succesul și ardoarea sporită de a însuși pașii necesari în descărcarea acestora.

Chiar și sarcina pentru copiii de la BestCoders a trasat o linie de primăvară în activitate, din moment ce denumirile de site-uri pe care copiii trebuiau să le inventeze individual, au pornit de la exemplul oferit de mentorul, Valeriu Cuțebov: floricele.ml

Serviciul „Les enfantastiques” a demonstrat că sunt fantastici în această primăvară, prin mesajele sincere pe care le-au adresat mămicilor nu doar în limba română, ci și în limba franceză: „Je t’aime, maman!”.

„Jocuri CuMinți” e un serviciu al vacanțelor, un serviciu care de această dată s-a desfășurat  datorită sosirii primăverii și a vacanței Mărțișorului.

Primăvara e un anotimp arhiplin de reverie, un anotimp care intervine în activitatea bibliotecii prin flori, prin sărbători, prin cărți, prin inspirație, prin tot ceea ce trezește  creația și contribuie la dezvoltarea spiritului inovativ.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s