431137_180398852066967_1768775186_n_22218800

     Să îndoaie degetele cei care înțeleg despre ce vorbesc (test nu doar la aritmetică) când, cu mare modestie, număr cam câte monumente ar trebui să mi se ridice: 1) un monument în mărime naturală, dar culcat, în via Stăucenilor (în locul unde mi-am dormit prima noapte a descălecatului meu la Chișinău); 2) un basorelief, jumătate de capul meu (o ureche, un ochi, nasul, gura), pe peretele din față al Departamentului cultură Chișinău; 3) un monument, pe așezate, la Casa Greierului (jumătate de „natură”); 4 – 6) alte doar trei monumente vor fi realizate la trei biblioteci dragi, care vor câștiga acest drept prin concurs. Atât! Doar șase monumente (fără cel funerar, despre care încă nu m-am decis cum să arate)… Acum, o condiție înainte de lansarea oricărei inițiative: toate aceste monumente (strict necesare, incontestabil!) să fie acceptate doar în cazul în care proiectul meu strategic „Moara cu plăcinte și cuvinte” ar fi realizat cel puțin! – în șase localități, iar la poarta fântânarului, veteranului de război Ion Filip nu ar mai trona porcăria. Punct!

      Se întrevede cumva neîncrederea mea în viitoarele monumente? Așa credeți din ceea ce trăim? Sunt imposibile proiectele și visurile mele? De ce sunt atât de bicisnici visătorii de „mori” în comparație cu visătorii de „porcării”?

      Dacă nu și nu, și nu, și nu, la ce bun monumentele, fântânile și poezia?

       Dar tot nu cred că porcii o să ne…

Iulian Filip, „Nuca lui Newton” II.PROZE CU SOFIENI, ITALIENI ȘI ALȚI NEOLATINI „Drumușorul (printre flori și porci, spre satul global, sau… vecinii care nu cântă, sau… când morții sunt auziți și au dreptate încă de vii), VIII. Câte monumente o să mi se înalțe?, pag. 111

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s