Biblioteca Altfel e Biblioteca Mea, spațiul ce-ți oferă nu doar acces la raftul cu cărți sau împumutul și restituirea acestora.

Biblioteca Altfel e Biblioteca Mea, locul care te impresionează de fiecare dată prin expoziții de carte bună, variată, tradițională, dar și virtuală.

Biblioteca Altfel e Biblioteca Mea, e instituția care-mi oferă o recomandare de carte proaspăt ieșită de sub tipar sau recent achiziționată, e acea care oferă lansări de carte și întâlniri cu scriitorii, e cea care te ghidează în obținerea unui card inteligent și navigarea continuă în catalogul electronic al acesteia, în internetul propriu-zis.

Biblioteca Altfel e Biblioteca Mea, nu una oricare, ci acea care-și promovează imaginea și-și lansează serviciile la solicitarea societății.

Biblioteca Altfel e Biblioteca Mea, e evenimentul care s-a desfășurat cu brio în zi de duminică, în  Grădina Publică Ștefan cel Mare, pe fiecare din aleile acesteia, pentru a-și deschide și mai mult ușa sufletului către comunitatea chișinăuiană. Acest eveniment de amploare, organizat de către Bibliotea Municipală „B. P. Hasdeu” Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Primăriei Municipiului Chișinău ne-a inițiat într-un tur al bibliotecilor, într-o continuă explorare.

Astfel, ziua de duminică s-a transformat într-o sărbătoare a tuturor bibliotecilor, care s-au remarcat prin servicii diverse, servicii moderne, atractive și interactive prin care fie răspunde la solicitarea cititorului, fie îl provoacă să-i urmeze îndemnul.

Havuzul a constituit în această zi punctul de orientare spre cele șase alei, sau mai bine zis, busola către Biblioteca Lecturii; Biblioteca Studiului; Biblioteca Jocului și a Creației; Biblioteca Sportului și a Sănătății; Biblioteca Muzicii și Dansului  și nu în ultimul rând, Biblioteca Tehnologiilor.

La o primă analiză a aleilor, conștientizăm rolul bibliotecii și dorința acesteia de manifestare, de promovare, căci Biblioteca de Azi e o Bibliotecă Altfel, una Modernizată, una în imediată apropiere de tine, cititorule, una la un click distanță. Biblioteca Altfel e Biblioteca Mea, biblioteca „Ovidius”, care de fiecare dată își salută, și-și motivează cititorii. În această zi, s-a evidențiat prin serviciul Jocuri CuMinți, care a impresionat publicul prin gândire minuțioasă, prin arta de-a mișca inteligent piesele și prin inocența copiilor de-a atrage și provoca publicul la jocurile de societate, indiferent de complexitatea lor, Rețeaua energetică, Steagurile lumii sau arhicunoscutul joc de dame.

Atelierul digital Story Jumper desfășurat în zi de vineri la biblioteca „Ovidius” și-a găsit locul în Căsuța IT a BM „B.P. Hasdeu”, pe aleea unde tehnologiile excelează. Duminica, i-a fost prielnică, căci a avut o ocazie minunată de-a-și captiva viitorii participanți. Din vorbă-n vorbă, ne-am deschis  sufletul în fața cititorului, uimindu-i pe unii prin sinceritate, prin modestie și nu în ultimul rând, prin dibăcie.

Să fii făuritorul unei cărți nu este un lucru întâmplător, iar celora care nu le este frică de carte, ajung să o realizeze în format digital, să o audieze ori de câte ori le este poftă, să o răsfoiască cu toată admirația, căci e rodul muncii lor.

Biblioteca Altfel e Biblioteca Mea, e biblioteca „Ovidius” sau oricare altă bibliotecă, care știe să-și motiveze și să-și surprindă plăcut utilizatorii.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s