Bucuria la biblioteca „Ovidius” o  putem deduce  atât prin indicatorii statistici, cât și prin indicatorii de performanță în raport cu serviciile moderne de bibliotecă.

Unul din aceste servicii e „Să re-auzim povestea”, care umple ziua de miercuri cu lectură, cu dispoziție bună, cu tot ceea ce-l face pe copil fericit și-l motivează să progreseze.

Grămăjoara de ovidieni au adunat silabă cu silabă pentru a descoperi titlul textului de citit: „Zmeul nespălat pe dinți” de Petre Crăciun.

Un titlu cu umor care a captivat copiii din start și a oferit „ștafeta lecturii”. Unul câte unul s-au înfiripat în lanțul acesteia, oferind totodată culoare textului prin expresivitate, dar și prin imaginile ce conțineau secvențe din întâmplarea propriu-zisă.

Explozia stelară a generat o mulțime de întrebări care rând pe rând și-au găsit răspunsul. Ce, de unde și până unde a durat acțiunea sau cine și în ce mod a dedus morala textului. Întrebări frecvente care provoacă mintea puștilor și pe timp de vacanță.

Așa a început distracția cuvintelor, care a continuat cu un joc pe aceeași notă: „Găsește cuvintele cheie”. Îndemnul a fost primit ca o invitație la dans, iar impactul s-a regăsit printre literele împrăștiate răzleț, care în final au înfățișat un Bogdănel, niște copii, oameni, zmei și o școală .

De fapt, la biblioteca „Ovidius” fiecare poveste e o școală aparte, căci printre rândurile și activitățile acesteia se formează comportamente, se dezvoltă vocabularul și se fundamentează valorile general umane.

Din acest considerent, vă invităm în fiecare zi de miercuri, ora 16:00, la serviciul „Să re-auzim povestea” pentru a crește Feți- Frumoși și Ilene Cosânzene!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s