Serviciul „Povești mari pentru copii mici”, în fiecare zi de miercuri, la ora 16:00, vine să bucure urechile cititorilor cu câte o poveste. O poveste care te fascinează prin mărgeanul de cuvinte bine înlănțuite unul de altul, dar și prin cele două personaje necuvântătoare pe care Emil Gârleanu le botează în titlu „Luptătorii”.

Deși publicul poveștii era reprezentat de genul femenin, aceasta nu le-a oprit și nu le-a lăsat pasive în fața activităților propuse, căci au lucrat mână-n mână asemeni celor doi cocoși care așteptau cu nerăbdare ziua luptei.

Imaginile semnificative cu cocoși nu le-a intimidat pe fete, ci dimpotrivă le-a invitat la galeria caracteristicilor: mândri, cântăreți, zbânțuiți și sălbatici, după lectură acestea au prins o altă formă: țanțoși, însângerați, iuți și turbați.

Textul le-a axat atenția asupra cuvintelor necunoscute, precum: odoare, mărgean, tăpșan, abrașă, cumpătat și altele.

Lupta celor doi cocoși le-a provocat compătimirea și le-au deschis calea spre diferențele și asemănările dintre cei doi, o adevărată diagramă Venn, unde cei doi cocoși deși erau vecini, erau și dușmani.

Pentru a epuiza disperarea cititorilor, am recurs la o frământare de limbă. Credeți-mă efectul s-a făcut simțit, căci limbile s-au încurcat de îndată ce au rostit:

Un moș cu un coș,

În coș – un cocoș.

Moșul cu coșul,

Coșul cu cocoșul.

Buna dispoziție a cititorilor a durat și în timpul în care au colorat personajele, unele la masa de lucru, altele înșirate pe tablă. Fiecare după preferință.

O oră petrecută util la biblioteca „Ovidius” echivalează cu o oră în care ai citit, ai auzit, ai văzut și ai simțit că viața e în mișcare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s