Crăițele de la „Ovidius” fiind înveșmântate cu mantia inventivității și-au propus să-l fascineze pe cititorul mic de Crăciun cu mistere indescifrabile, mici labirinte codificate din care poți să evadezi doar dacă ai depus efort tot anul pentru a avea rezultate remarcabile. Am fost surprinși plăcut de spiritul ingenios al copiilor supuși la exercițiile noastre de logică și creativitate. Un joc inspirat din universul Lemoncello, cel care s-a luptat cu alte lumi enigmatice la Bătălia Cărților în anul 2017. Dacă dorești daruri de la Moș Crăciun trebuie să evadezi din Castelul „Ovidius,” rezolvând toate misterele datorită inteligenței creatoare.
Să-nceapă distracția! au exclamat cititorii într-un glas frenetic!
Un colind divin ne-a unit sufletele, copleșindu-ne cu emoții nobile, așa cum doar sărbătoarea care aduce lumină – Nașterea lui Iisus Hristos poate domina spiritul nostru cu sentimente mărețe.
Primul test de creativitate „Borcanul hrăpăreț” i-a pus în dificultate pe participanți, deoarece douăzeci de secunde pentru gândire era prea puțin, de aceea substantivele comune erau confundate cu substantivele abstracte, dar oare, gândul, ideea, poate încăpea în gura unui borcan? Micii ingenioși găseau explicații pentru răspunsurile incorecte, iar borcanul înghițea cu lăcomie fiecare cuvânt rostit de ei. Borcanul imaginar se transformase într-un dicționar misterios, iar protagoniștii se metamorfozaseră în cuvințele inventate de ei… Iar timer-ul se grăbea să anunțe: Adevăr sau Provocare!
Ingeniozitatea copiilor nu are margini!
Testul de logică „Aleea îngustă” a dat bătăi de cap isteților. Zecile de variante pe care le-au oferit copiii pentru rezolvarea problemei ne-a derutat și pe noi, creatorii jocului. Cum să se deplaseze doi drumeți cu brazii în spate spre est, iar alții doi spre vest, dacă pe alee încape doar un singur om?
„Rime de sărbătoare” a fost a treia încercare de a-i provoca pe giganți la un test de inteligență. Simbolurile Crăciunului au rimat cu cele mai luminoase cuvinte din dicționar: sărbătoare-încântare, minunare; Crăciun-ajun, consum (sare, zahăr și grăsimi); sanie-pățanie, prietenie, năzdrăvănie ș.a.
Pentru Piticii noștri Moș Crăciun este unul modern care cunoaște foarte bine tehnologiile moderne, dar este și prieten cu Sherlock Holmes. „The Candy Cane Mystery” un joc de creativitate i-a transformat pe isteți în mici detectivi. La întrebarea unde au dispărut dungile acadelelor, daruri pregătite de Moșii cu plete albe pentru copiii finlandezi, șmecherii au avut zeci de răspunsuri impresionante și originale: dungile acadelelor au expirat, au colorat paginile cărților, au creat un brâu colorat pe cer….
„Saving Santa” i-a amuzat pe copii, iar răspunsurile au fost pe măsura minților sclipitoare. Cum procedăm într-o situație de urgență atunci când Santa rămâne blocat în horn din cauza imensității sale? Renii l-au salvat după mintea copiilor cu saliva lor care i-a subțiat corpușorul și l-a făcut alunecos, tras prin inel…, c-apoi copiii rămâneau fără daruri, dacă rămânea blocat.
Copiii ne-au oferit o lecție de istețime și noblețe pentru cei care au uitat de Secolul de aur. Vă mulțumim, dragii noștri, pentru clipele minunate care ne-au amintit de feerica copilărie parfumată cu iz idilic și gust de acadea cu dungi de portocală.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s