Dragi bibliotecari, dragi oameni ai cărții!

Iată-ne ajunși pe ultimele file  ale lui 2017. Au rămas puține rânduri de scris și multe realizări și succese de amintit. Încă puțin și vom închide cartea Cocoșului de Aur, conștientizând fiecare în parte că a fost un an în care le-am cunoscut și le-am împărtășit pe toate prin glorie, dar și prin obstacole, un an care nu ne-a lăsat să fim leneși, pesimiști, ci țanțoși și optimiști asemeni cocoșului. Un an bogat în activități, un an prosper în întâlnirile cu scriitorii, un an în care Chișinăul Citește, iar copiii participă la Bătălia Cărților, un an cu daruri de la programul Novateca, un an cu instruiri și sărbători. Cei 140 de ani de activitate a Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” care s-au împlinit și rotunjit original în anul 2017, un an de aur, un an bogat în câte și mai câte.

Așa că dragi bibliotecari, înainte de a pune  răcitura de cocoș la fiert și înainte de a scrie ultimul rând în cartea lui 2017, analizați timpul din clepsidra acestuia, penajul cocoșului și nu scrieți nimic altceva decât ”Mulțumesc”. Mulțumiți atât pentru realizări, cât și pentru eșecuri, căci ele v-au făcut mai tari, mai ambițioși și mai perseverenți. Și nu în ultimul rând, mulțumiți pentru că ați ajuns să scrieți ultimul rând și să închideți cartea.

Pentru că vă duceți existența în cele patru zări ale orașului și nu ne vom vedea curând, noi, cei de la biblioteca „Ovidius” venim cu o urare în Ajun de An Nou.

Vă dorim un 2018 precum îl visați și un Câine de Pământ ca cel din copilărie, care să se joace atunci când aveți poftă de joacă, care să alerge atunci când vreți să alergați, care să vă ocrotească atunci când aveți nevoie de protecție, care să vă mustre cu privirea atunci când greșiți și care să vă privească blând atunci când lucrurile merg strună.

Pentru ca anul 2018 să fie original, inovativ și creativ, noi vă transmitem căței tărcați, iar voi dragii noștri, încercați și-i colorați!!!

La Mulți, Mulți Ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s