Luna decembrie e plină de idei năstrușnice la Biblioteca „Ovidius” datorită ingeniozității și dăruirii ovidienelor. Bunăoară, în prima zi a iernii, la Castelul Cărților a fost lansat concursul pentru Piticii-Cititori „Scrisoare Moșului”, susținut financiar de Pretura Sectorului Centru. Mințile sclipitoare pentru a-l impresiona pe Moș au dat buzna să împodobească Pomul de Crăciun cu epistole – mici capodopere, care mai pretențioase la stil și dorințe, care mai modeste la conținut, deoarece sărăcia unor copii cu chip de înger este „lucie”. Nu îndrăznesc nici măcar să viseze la daruri mari…, cu emoție în glas  copiii cer de la Moșul să le aducă bomboane, pixuri și creioane colorate,  cărți și caiețele.

Departe de a fi imperative, epistolele lor sunt scrise la Modul Condițional-optativ sau cu mențiuni „dacă vrei tu”… În unele dintre ele, aceștia nu uită să-i mulțumească Moșului pentru cadourile de anul trecut. Copiii își arată recunoștința pentru lucrurile mici.

 Moșule, misiunea ta nu-i atât de grea!

Vă propunem câteva din scrisorile giganților:

Dragă Moș Crăciun,

Aș vrea să te întreb cum pătrunzi în casa mea, dacă ea nu are horn? Nu cred că bați la ușă. Lasă-mă să ghicesc, intri pe geam sau ai o pelerină care te face invizibil ca pe Harry Potter? Sunt foarte nedumerit, dar sper ca într-o bună zi să aflu răspunsul.

Nu știu ce-și doresc copiii din zilele noastre, dar, eu, unul, aș vrea pace în lume. Ai putea să-L întrebi pe Prietenul Tău Dumnezeu, dacă vrea să îndeplinească această dorință?

În fiecare an îți las sub brad lapte și fursecuri, dar ai grijă la calorii! De-acu înainte îți voi lăsa și-un morcov, pentru că ai nevoie de vitamine.

Pentru că fiecare copil îți cere un cadou, am și eu o dorință: mi-aș dori o carte. Aceasta se numește „Moby Dick” de Herman Melville.

Îți urez Crăciun fericit și viață veșnică!

Cu drag,  Grigore Ciobanu

 

Dragă Moș Crăciun!

Mă numesc Andreea Bargan, am 10 ani. Noi cu părinții locuim în orașul Chișinău. Mie îmi place acest oraș, deoarece este frumos și interesant.

Sunt elevă în clasa a IV-a la Liceul „Mircea Eliade” și învăț bine. Mie îmi place să citesc, să desenez. Anul acesta frecventez și Școala de Arte Plastice pentru Copii.

Dragă Moșule, eu știu că ești ocupat în ajunul sărbătorilor, dar în acest An Nou cu foarte tare aș dori să primesc în dar o pisică mică, adevărată. Eu promit că voi avea grijă de ea, pentru a nu fi o povară pentru părinți. Mama cu tata nu sunt contra, de aceea, te rog să-mi îndeplinești dorința. Foarte mult aștept răspunsul.

Cu drag,  Andreea

Pentru Moș Crăciun!

Dragă Moș Crăciune, am fost cuminte tot anul și aș vrea să-mi aduci ceva super, dar mai întâi vreau să-ți spun că zilele trecute am fost implicat într-un spectacol care va fi difuzat la M1 și te rog să-mi aduci un Lego City. Vă mulțumesc!

De la Druță Paul

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s