Magia sărbătorilor a cuprins biblioteca „Ovidius” și de această dată, lăsând-o fără cuvinte doar cu ritmuri alerte ale inimii. Aroma de Crăciunei și gustul colindelor autentice s-au împrăștiat în toată sala vestind nașterea Mântuitorului.

Cete de colindători au anunțat că tradițiile și obiceiurile continuă, mai cu seamă, concursul de creație „Ars Adolescentina – 2017 ”, care la etapa muzicală poartă genericul: „Astăzi s-a născut Hristos / Mesia-n chip luminos”.

La această etapă a concursului au participat copii și tineri din Chișinău, din suburbiile orașului, dar și din alte localități. Copii înzestrați cu har, au preluat colindele de la bunei și străbunei pentru a le cânta cu bucurie în sala de lectură a bibliotecii „Ovidius” care s-a transformat într-o Casă Mare și Primitoare.

Amintim că organizatorul acestui concurs este Doamna Zina Izbaș, jurnalistă la Radio Moldova, care a depus și depune o muncă enormă pentru organizarea și promovarea tinerelor talente la diverse etape, precum: muzică, recital poetic, pictură…

Participanții de astăzi au fost divizați în două grupe: „Colindătorii mici și colindătorii mari, care au concurat pe alocuri, dar în mare măsură au interacționat și s-au completat reciproc în final.

„Deschide ușa, creștine/ C-am venit și noi la tine”, după care „Linu-i lin și iarași lin” sau „Leagăn, legănel/ Să stea pruncul în el”, acestea sunt doar câteva frânturi din colindele care au răsunat astăzi.

Grupul mare a seniorilor au tins să susțină și să revalorifice tradițiile și obiceiurile de rând cu tineretul, așa au răsunat colindele auzite de la bunici.

Bineînțeles că marii și micii colindători au dispus de daruri și premii din parte partenerilor: Institutul „Frații Golescu”, Acțiunea 2012, Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, designer Mihai Stamati.

Prin urmare, colindele reprezintă spiritul neamului, acel aer cu care ne alimentăm, în special, în preajma sărbătorilor.

La mulți Ani și Crăciun Fericit „Ars Adolescentina” și biblioteca „Ovidius” – spațiul unde te simți bine și binevenit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s