În luna decembrie, la biblioteca  „Ovidius” serviciile au mantie fermecată. Unul din aceste servicii este „Povestea copilăriei” care  le deschide copiilor fereastra spre lumea de basm a lui Hans Cristian Andersen. Când zic  fereastra, mă refer tototdată și la poveștile ecranizate.

De această dată copiii curioși de la „Ovidius” au cunoscut-o pe biata fetiță cu părul bălai, pe care se adăposteau fulgii și cu picioarele goale, roșii-vinete de frig care se primblau pe străzile orașului în speranța să gsească un adăpost…

Această descriere o ilustrează pe eroina povestei „Fetița cu chibrituri” . O poveste ecranizată care i-a copleșit prin imagini pe spectatori, dezmorțindu-le sentimentul de empatie, cu toate că anturajul era cald și prielnic pentru ei.

După vizionarea acestei povești cu final trist, unde micuța blondă vede o lume minunată în lumina unor chibrituri mici: vede un pom de Crăciun cum n-a mai văzut, dar și-a imaginat, o vede pe bunica sa… copiii au conștientizat că în ajunul Anului Nou se întâmplă minuni, doar că minunea fetiței sărmane e că a murit fericită văzându-și bunica și că a urcat cu ea sus, sus, acolo unde „nu mai era nici frig, nici foame, nici griji; erau la Dumnezeu.”

Micuțiii spectatori au intuit motivele comportamentului agresiv al tatălui fetiței, stabilind astfel și niște deosebiri dintre bunătatea și cumsecădenia copilei și violența nemărginită a tatălui.

Morala a fost ușor identificată de către copii, ei au specificat că de azi înainte își vor dori mai puține lucruri, căci important e să ai un trai decent și părinți care să te iubească și să te ocrotească.

„Povestea  copilăriei” este un serviciu care te așteaptă la biblioteca „Ovidius” pentru a-ți deschide cartea și a te conduce într-o lume de vis, o lume cu eroi și eroine, nu neapărat prinți și prințese.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s