Astăzi, în prima zi de iarnă, fulgușorii de la gimnaziul 53, clasa a I-a și clasa a II-a, dirijate de zânele Melnicenco Liliana și Rufanda Natalia urmau să se întâlnească cu scriitorul Vera Crăciun în Casa Cărții din șoseaua Hâncești, biblioteca „Ovidius”. Acestea fiind spuse, conștientizezi că întâlnirea propriu-zisă e asemeni unui pasaj din poveștile cu Anul Nou.

Dar n-a fost să fie, căci ploaia a oprit fulgușorii din drum, iar aceștia fiind mici nu au putut să o învingă. În schimb, bibliotecarii au contribuit la schimbarea realității în poveste, așa că Moș Crăciun a venit să-și viziteze odraslele și să le zică să zăbovească căci până la Anul Nou mai este. Probabil ați intuit că Moș Crăciun e însăși scriitorul Vera Crăciun care împreună cu bibliotecarii au adus sărbătoarea în inimile  micuților de la gimnaziul 53.

Bucuria întâlnirii nu avea margini, așa că prichindeii au felicitat-o cu ocazia Zilei Naționale a României, recitând poezia „Hora unirii” de Vasile Alecsandri, după care au prezentat momente importante din viața scriitorului și nu în ultimul rând au degajat atmosfera cu poezii variate din creația Verei Crăciun. După care s-au schimbat cu rolurile, doamna scriitor spunea ghicitori, iar copiii nu se osteneau să răspundă. Feeria primei zile de iarnă, cu toate că ploaia nu contenea, a fost marcată la gimnaziu și de povestea cu care i-a încântat scriitorul, aducându-le globulețe argintii, semn că iarna va veni, care reprezentau „Dărnicia, Iubirea, Bunătatea, Generozitatea…” pe care copiii le-au primit de la scriitor și cu mânuța lor mică le-au îndreptat în direcția colegilor.

Vera Crăciun la fel ca Moș Crăciun vine cu surprize, nu în zadar are același nume de familie, căci a surprins copiii cu noua carte de poezii „Joc de aripi, joc de flori, Prin povești și ghicitori”. La final copiii s-au bucurat de cărți și autografe, dar și de cântecelul „Pic,pic,pic” pe versurile Verei Crăciun, pe care l-au intonat împreună, căci așa a sugerat timpul de afară. Întâlnirea de astăzi va deveni o enigmă, prin faptul că Moș Crăciun există chiar și atunci când plouă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s