Toamna vine împreună cu momentele cele mai așteptate: cele ale lecturilor…     

Câteva recomandări de lectură, ca de fiecare dată, fără altă competență decât pasiunea.

Hannan Kristin. Aleea cu licurici / Kristin Hannan ; trad. : Ileana Dinu. – Bucureşti : Lider, 2010. – 495 p.

6

Îndrăgita scriitoare Kr. Hannen ne oferă un roman sentimental despre virtuţile prieteniei în existenţa a două femei, din adolescenţă până la maturitate şi dincolo de moarte – un roman care poate va influenţa existenţa fiecărui cititor. Multe întâmplări din această carte sunt inspirate din viaţa ei: adolescenţa în anii 70, muzica pe care tinerii o ascultau pe atunci, visele unei adolescente de liceu, năzuinţele de împlinire profesională şi personală …Laitmotivul acestei cărţi este: când ai un necaz descarcă-ţi sufletul în faţa unui prieten. Alinarea te va învălui negreşit.

 

Mansell Jill. Greşelile Mirandei / Jill Mansell ; trad. : Liliana Cojocaru. – Bucureşti : Corint, 2010. – 511 p. 5

Miranda este încântată când îl cunoaşte pe Greg. Atrăgător, inteligent şi amuzant pare perfecţiunea întruchipată. Greg e înnebunit după Miranda. Dar el nu i-a mărturisit totul despre el. Oare va descoperi Miranda secretele lui Greg? Cititorii vor fi alături de Greg şi Miranda cunoscând tainele şi visurile acestor personaje.

 

 

Russo Andreea. Fata cu vise alb negru / Andrea Russo. – Chişinău : Bestseller, 2016. – 188 p.

4Mia este o pianistă remarcabilă. Toţi îi prevăd un viitor frumos până în ziua când dispare fără nici o urmă, în drum spre casă. Timp de 24 de ani nimeni nu o poate găsi. Ce s-a întâmplat? Poate fi elucidat adevărul prin intermediul unor vise? Şi chiar dacă acestea apar la o tânără detectivă aflată abia la început de cale? O viaţă blocată între vis şi realitate, un mister pierdut în timp, un roman ce taie răsuflarea şi ne obligă să ne întrebăm cine sunt cu adevărat oamenii din jurul nostru.

 

 

Cormer Robert. Războiul ciocolatei / Robert Cormer ; trad. : Tatiana Dragomir. – Bucureşti : Youngart, 2016. – 266 p.

Să îndrăznesc să tulbur universul? Este întrebarea pe care Jery Renault o vede în fiecare3 zi, pe un afiş lipit în dulapul de la şcoală.

Fără să înţeleagă prea bine ce înseamnă asta va fi totuşi pus în situaţia de a tulbura dacă nu universul cel puţin microuniversul în care învaţă, liceul Trinity. Pornind de la un fapt aparent inofensiv, refuzul de a participa la vânzarea anuală de ciocolată organizată de şcoală, Jerry va stârni un război din care va fi greu să iasă … Războiul ciocolatei reuşeşte să ofere o imagine zguduitoare a vieţii într-un liceu conservator.

 

Ţîbuleac Tatiana. Vara în care mama a avut ochii verzi / Tatiana Ţîbuleac. – Chişinău : Cartier, 2017. – 156 p.

2

Tatiana Țîbuleac  a reuşit un tur de forţă cu acest prim roman al său. Începutul unui overflow de imagini furioase şi hipnotice, dar, furia începe să se domolească, înlocuită cu o visătorie paranoică coagulată în jurul mamei, generând la foc continuu fraze cu nimic mai prejos decât ale Aglajei Veteranyi; iar ultima treime a romanului în care fiul află că mama lui este mortal bolnavă face o apropiere firească între cei doi. Scurt şi intens romanul impune o prozatoare de la care cresc cele mai mari aşteptări.

 

 

Tudose Maria Cristiana. Eu sunt femeie / Maria Cristiana Tudose. – Chişinău : Bestseller, 2016. – 256 p.

Se cunoşteau online, fiecare în spatele unui ecran. Ea în Italia, el în 1.jpegRomânia. Ceea ce părea iniţial un amuzament se transformă într-o iubire virtuală. Se îndrăgosteşte înainte de a-l vedea. Îi cucereşte inima, sufletul şi trupul. Ce se întâmplă însă atunci când relaţia virtuală se transformă în una reală, iar pentru dragoste rămâne să lupte doar unul dintre ei? O lectură ce se transformă într-un bilet de călătorie în timp.

 

 

 

Silvestru Aurelian. Femeia alege / Aurelian Silvestru . – Chişinău : Tocono, 2017. – 472 p.

7

 

Cărțile lui Aurelian Silvestru te caută până te găsesc, te ajută să-ţi recuperezi adolescenţa, vârstele copilăriei şi pe cele ale tinereţii. Protagonistele romanului sunt puse mereu în situaţia de a alege între bine şi rău, între divin şi trebuie, între iubire şi însingurare. Ambele eroine ajung la concluzia că iubirea e singura cetate în care merită să mori.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s