Magia este caracteristică copiilor, acelor omuleți micuți care cred în tot și în toate, care văd orice schimbare a lumii mari ca pe un farmec, ca pe o minune care, de fapt, nu apare din senin. Serviciul „Povestea copilăriei” este intermediar între cele două lumi, lumea copiilor și lumea magiei, generată, în mare măsură, de povești cu eroi și prințese, cu vrăjitori și spiriduși, cu oameni simpli, dar și cu fantasme.

Textul care  a trezit întrebări nenumărate în căpșorul copiilor nu și-a demascat titlul până în ultimul moment al lecturii, cu toate că au fost prezentate imagini cu palate  și împărați, cu voinici și prințese, cu animale diverse, acestea i-au ajutat pe copii să formuleze ideea centrală a textului, să deducă, conform schemei, relația dintre personaje, dintre Ilie, Maria și Petruț, familie de pădurar, însă titlul a rămas în umbră.

După lectură, discuții și rezumate, personajele din imaginile afișate și-au regăsit numele în text, astfel, Petruț era nu doar fiu de pădurar, dar și voinicul care a salvat-o pe prințesa Ilincuța și familia acesteia de la vraja Cloanței-Cotoroanței, care a adus familia regală, timp de 100 de ani, la sărăcie și mizerie.

Micuții au conștientizat că blestemul s-ar fi prelungit pe o durată similară, dacă Petruț nu descoperea palatul și mai cu seamă, dacă acesta nu l-ar fi avut pe motanul său fermecat Cotoșmanul, care ba era pasăre, ba era cățel, în momentul când trebuia să aducă vrăjitoarei Cățelul de Pământ cu Blană de Aur pentru a risipi vraja.

  Încercările lui Petruț și ale Cotoșmanului testate prin Împărăția Oamenilor cu Suflet de Piatră, a Oamenilor cu Suflet de Argint și a Oamenilor cu Suflet de Aur i-au provocat pe copii să descopere caracteristicile celor trei lumi și diferența dintre ele, dintre bine și rău, dintre bine și egoism.

La final, Omuleții cu Suflet de Poveste de la biblioteca „Ovidius” au pus în aplicație palatul din pădure, descoperind în același timp și titlul textului„Palatul din pădure”.

Uneori trebuie să parcurgi un drum pentru a ști unde duce, la fel ca și această poveste, a cărui titlu a fost descoperit după lectură, discuții și întâmplări aranjate frumos în harta textului.

Vă așteptăm copii la serviciul „Povestea copilăriei”, la serviciul cuvintelor magice.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s