Vacanța își are farmecul său, cu toate că e soare din abundență și o căldură ce te moleșește, oricum ea rămâine prioritară în raport cu școala, care-i veșnic cu rucsacul plin, serviciul „Povestea copilăriei” e și el din rucsac, doar că poveștile acestuia sunt ușor de asimilat și nu stârnesc în niciun mod plictiseala.

De această dată, deși ultima în această lună, copiii au descoperit legenda „Crearea insectelor”.

Provocările au fost multiple pentru a reliefa activismul și logica puștilor. De la trei cuvinte-cheie „Dumnezeu și Sf. Petru”, „omul leneș” și „insectele”, micii și isteții cititori au ajuns la dezlegarea firului narativ, la întâmplările propriu-zise.

A fost distractiv pentru ei să observe cum răsare imaginea satului vizitat de Dumnezeu și Sf. Petru la o simplă schițare a unui grup de căsuțe cât și la observarea pomului de agud care creștea și se înălța sub vârf de marker verde exact lângă omul leneș întâlnit de cele două personaje.

Nu vreau să vă obosesc cu imaginile reprezentative ale textului, dar nici nu pot să omit precizările pe care le-au adus copiii în baza imaginii și a lexemului lene, care nu valorifică nimic, însă subliniază sărăcia, foamea și pierzania.

Metoda brainstorming utilizată în cadrul acestei activități a dat frâu liber ideilor și a stârnit în mintea micuților diverse răspunsuri la cele două întrebări: Ce a făcut Dumnezeu și Sfântul Petru cu omul leneș? Care e legătura dintre trântor și insecte?

Răspunsurile au fost pe potrivă, bine intuite și chiar explicate de micile creaturi la fel de istețe și abile precum insectele.

Morala textului a fost dedusă ușor ca și geneza insectelor, care au apărut drept pedeapsă pentru omul leneș.

Suntem conștienți că „sfârșitul încoronează opera”, de aceea nu am ezitat să colorăm și să decupăm insecte, alese la dorință, pentru a elabora un semn de carte, care ne va aminti pe parcurs de această lună fantastică, luna legendelor.

Timpul dedicat elaborării semnului de carte a trecut pe neobservate, deoarece i-am umplut coșul cu o altă legendă „Legenda greierului”, o legendă dublă, care preciza și momentul de apariție a furnicilor, aceasta la rândul ei a generat discuții și amintiri despre legenda furnicii studiată anterior, la-nceput de cuptor.

Luna legendelor a fost o lună lejeră, o lună care oferea viață unui animăluț sau insectă în fiecare zi de miercuri.

La moment, nu vă zic la revedere, ci vă așteptăm cu drag în luna lui gustar la serviciul „Povestea copilăriei” pentru a gusta sau savura plăcerea unei noi lecturi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s