Zilele toride ale verii pot fi petrecute eficient, dacă alegi răcoarea din interiorul bibliotecii „Ovidius” și activitățile din programul „Rucsacul de vacanță”. Ceea ce au și făcut unii din fidelii noștri cititori.

 Prin urmare, luna lui cuptor este deosebită, nu prin gradele Celsius de afară, ci prin zilele de miercuri, zile creative dedicate campaniei „Fără plastic în luna iulie”.

Astfel, micii utilizatori au memorizat că atunci când procurăm o pungă, indiferent în ce scopuri  o utilizăm, trebuie să optăm pentru hârtie sau pânză și nici într-un caz pentru plastic, care este un produs dăunător atât nouă, cât și mediului înconjurător.

La fel au învățat că o pungă din hârtie o putem utiliza de două – trei ori, ceea ce nu facem și cu pungile din plastic. Copiii au conștientizat că durează ani, uneori sute de ani pentru descompunerea produselor din plastic și doar o lună, maxim șase pentru descompunerea produselor din hârtie.

Astăzi, nu am ezitat cu copiii să analizăm mai multe tipuri de pungi și să discutăm despre întrebuințarea eficientă a acestora.

Nu am uitat de creativitatea acestei zile și am confecționat o pungă ecologică cu care fiecare utilizator i-a surprins pe cei dragi.

Bucuria a fost dublă, prin acuratețea lucrului și prin dorința arzătoare a unei inimi mici de-a salva mediul înconjurător de la poluare.

Eficiența acestei activăți o putem măsura triplu, dacă luăm în considerare mai mulți factori, pornind de la ideea că utilizatorii își vor informa prietenii nu neapărat despre campania dată, ci despre faptul că au confecționat o pungă din carton și au utilizat pentru ornament nu o floare din plastic, ci una din hârtie, stârnind unele întrebări în rândul acestora, de unde și începe istoria plasticului și a hârtiei de la A la Z, după care oferind punguța ecologică părinților sau bunicilor, iarăși apar niște întrebări, care generează aceeași istorie, iar la final, presupunem că unii din părinți comunică cu alții pentru schimb de experiență, pentru a afla ce activități frecventează copilul unora, copilul altora, care sunt prioritățile și din vorbă în vorbă se ajunge și la punguța ecologică, care nu se limitează doar la titlu sau la produs, ci la întreaga istorie a acesteia.

Deci, de la discuții și plieri pe o parte și alta a hârtiei, am dat viață unui obiect ecologic – punguța, iar dacă luăm în considerare istoria acesteia, putem menționa ferm că am creat „Povestea punguței ecologice”.

Da, o poveste diferită de cea a sfătosului bunic din Humulești, căci ea ne aparține nouă, cititorilor fideli din Casa Cărții de pe Șoseaua Hâncești.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s