Serviciul „Povestea copilăriei” este un serviciu polivalent, deoarece îmbină perfect lectura cu jocul, cu pictura, cu dicția, cu procesul de comunicare integral.

Formele de activități utilizate permit implicarea tuturor copiilor și stimulează pofta de lectură a fiecăruia, indiferent de măsura în care aceștia lecturează.

Materialul intuitiv este o garanție a succesului, căci tot ce ochii văd necesită și o explicație, ceea ce am și realizat în cadrul serviciului, captând atenția copiilor prin imagini, crengi verzi, frumoase și rămuroase și câteva cuvinte-cheie, care au provocat o explozie de idei în mintea micilor utilizatori. Idei care au sugerat tema lecturii și au constatat că cele două crengi sunt coarnele unui cerb.

„Legenda cerbului” lecturată și ea prin intermediul celor două metode: lectura ghidată și lectura selectivă a favorizat participarea și implicarea nemijlocită a copiilor, cât și constatarea unor valori pe care personajul principal, cerbul, preciza că le are.

De la discuții și dezbateri în baza textului până la întocmirea propriu-zisă a hărții acestuia, care pornește de la titlul textului, evenimentele principale, identificarea personajelor, schițarea unui moment captivant până la finalul întâmplării și notarea impresiilor.

Dacă titlul, evenimentele și finalul erau identice la conținut, atunci schițarea momentului captivant și impresiile au scos în vileag adevărata personalitate a copiilor.

Pentru a distinge atmosfera, utilizatorii au fost invitați să participe la jocul „De-a cerbul”, care a constituit nu doar o pauză dinamică, ci și o motivație pentru lecturile următoare, căci un copil motivat echivalează cu un copil instruit.

La sfârșit de activitate, ei au fost puși în situația cerbului și au purtat pe cap coroana acestuia- coarnele. Fiecare a continuat gândul: „Dacă aș fi cerb, aș … ?”

  Răspunsurile au fost variate, unele din ele au survenit în urma impactului emoțional pe care l-au trăit copiii în momentul purtării coarnelor.

Prin urmare, concluzia  a fost determinată tot de ei, doar cu un mic indiciu, din două cuvinte: fălos și fricos. Astfel, copiii au sugerat să rămânem așa cum suntem, buni, cumpătați, ambițioși, modești, curajoși  și niciodată făloși și fricoși precum cerbul din legendă.

Practic, aceasta este nu doar o concluzie, nu doar un mesaj, ci morala textului, care uneori pare a fi de moment, dar de fapt ea este acea componentă a serviciului „Povestea copilăriei” care pe zi ce trece întărește personalitatea și felul de-a fi al copilului, care vine timid și pleacă distins, fiindcă s-a afirmat printr-o idee sau pur și simplu și-a imaginat un moment din poveste altfel, într-o nuanță în care nu a fost văzut de nimeni.

De fiecare dată venim cu același îndemn și aceeași invitație, de-a fi oaspeții și cititorii fideli ai bibliotecii „Ovidius”, de-a veni cu drag la serviciul „Povestea copilăriei”, unde sunteți așteptați în fiecare zi de miercuri la ora 16:00.

Vă așteptăm cu drag!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s