Zilele trec una câte una, parcă nenumărate de nimeni, infinite chiar,  dar… totul e până la un moment, când se adună una cu alta, când se-mpletesc cu fiecare surâs și lacrimă, astfel încât, atunci când ți-i mai dragă viața, când realizările par mai multe, încerci să mai iai o zi din trăistuța de la neica Soare, de la muma Lună, dar nu mai găsești niciuna…

E trist, dar altă realitate nu avem și suntem nevoiți de multe ori să pierdem suflete, suflete dragi, care își aveau locul printre noi și erau ca și noi până într-o zi, zi ce nu a mai existat pentru respirație.

Despre oameni și respirație, despre importanța lor în viața noastră, despre locul care și azi e gol, deși este ocupat de fiecare dată atunci când intri în bibliotecă. Oamenii buni nu se uită sau mai bine zis locul acestor oameni nu poate fi substituit.

Azi, Domnul Ion Borș își serbează ziua de naștere într-un mod deosebit, cum nu a sărbătorit-o în cei 58 de ani pe pământ, azi noi nu suntem capabili să-i urăm un sincer „La mulți ani!”, însă îngerii au grijă ca acest om de condei să fie împlinit acolo unde este, acolo unde liniștea e veșnică, iar sufletul e de-un alb imaculat.

Omul de inspirație, glumeț și binedispus cu orice cititor, cronicar al bibliotecii „Ovidius” rămâine pecetluit în amintirea colegilor și a tuturor celora care l-au cunoscut. La el jocul de șah era mai mult decât un joc, era o muzica a mișcărilor dintre rege și regină, cai și pioni, care răsunau în fiecare zi de joi, în liniștea sălii de lectură, alături de dirijorul și mentorul acestui joc, Domnul Borș; dacă prin zilele încărcate de muncă mișuna câte o glumă, aceasta tot era a lui Domnul Borș; dacă 4-5 cuvinte își găseau casa într-un text, acesta era construit de Domnul Borș.

Bunătatea, comicul și inspirația acestui om rămân o amintire, căci nimeni, absolut nimeni din noi nu-i poate lua locul, nu-i poate rotunji la fel cuvântul.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s