Asemenea unor adevărați oameni de știință, micii noștri savanți s-au delectat și-n această duminică cu știința, învățând prin experiment să observe rezultatele uimitoare și, deși pe parcursul unei activități ne propunem să realizăm câte trei experimente, cunoștințele acumulate îi ajută pe copii să perceapă lumea înconjurătoare mai ușor.
Una dintre minunile științei pe care au încercat micii savanți s-o înțeleagă și s-o explice a fost existența apei în natură. Formele de agregare a apei: solidă, lichidă, gazoasă prezentate prin fenomenul numit circuitul apei în natură a demonstrat că apa este în continuă mișcare și transformare. Procedeul care a îmbinat cunoașterea cu arta – experimente științifice și artistice Nori la borcan, Arta cu gheață, o operă contemporană, în proces de topire, i-a dus pe cercetători cu gândul la un personaj de animație care putea transforma totul în gheață: Elsa din Regatul de Gheață. Iar Ploaia, forma naturală sub care se găsește apa în natură, a fost un alt „experiment” oferit chiar de Mama-Natură, pe care l-am admirat și simțit cu toții, pe parcursul întregii activități.
Un alt experiment simplu și spectaculos care i-a încurajat pe cei mici să-l încerce și acasă pentru că este ușor de realizat cu ingrediente și ustensile pe care le găsești prin sertare (făină, colorant, hârtie reciclată, pensule). Astfel, poți să scoți cele necesare și să fii pregătit pentru a fi surprins tu însuți de un fenomen cosmic, Satelitul Pământului – Luna, oglinda lustruită care reflectă peisajele terestre, așa cum afirma discipolul lui Aristotel, Soles. Micii savanți au format craterele Lunii din hârtia reciclată, metamorfozându-se, cât ai vedea cu ochii, în meteoriți uriași și asteroizi. Se visau în spațiul cosmic explorând îndeaproape Satelitul Pământului.
Experimentul care i-a îndulcit pe micii noștri curioși a fost Căpșunici în ciocolată, un desert delicios și sănătos, conținând carbohidrați – o sursă de energie importantă în dezvoltarea armonioasă a organismului.
Cu ciocolată pe obrăjori și cu zâmbete pe chipurile luminoase ne-am luat rămas bun de la micuții-giganți până duminica viitoare.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s