Serviciul „Povestea copilăriei” are menirea de-a contribui prin lectură la educația copiilor și mai cu seamă la încadrarea acestora în activități împreună cu părinții, ghidați și susținuți de aceștia, căci e lucru știut că un copil are mai mari șanse de formare personală, atunci când părintele e în preajmă și au o ocupație comună, astfel, copilul prinde aripi, se avântă și uită de timiditate.

Atât părinții, cât și copiii sunt informați că luna mai este luna familiei, luna când dispunem de un motiv în plus ca să fim alături de copiii noștri.

Am rămas plăcut surprinși că părinții optează pentru timp, timp petrecut alături de copilul lor, ceea ce a și fost vizibil la activitate de data aceasta, fiindcă la grupul țintă s-au alăturat și alți copii împreună cu părinții, de aceea am efectuat un joc de cunoaștere interpersonală  prin decuparea unei flori, oferirea unui ornament și semnarea acestora cu prenumele propriu, copiii au observat că florile lor au format un buchet, adică o familie. Însă de la aroma florilor am trecut treptat la aroma bucatelor din coșuleț, pe care utilizatorii le-au identificat: măr, fagure de miere, nuci, știulete de porumb și dulceață.

Combinația alimentelor este destul de bizară, la fel ca și provocarea la care au fost supuși: De ce am adus acest coșuleț? Ce vom lectura?

La-nceput, toate gândurile copiilor erau la bucate, ca mai târziu să realizeze că ele tot fac parte dintr-o familie, cea a alimentelor.

În așa mod au descoperit titlul textului „Familia” de Ion Druță. Mare le-a fost mirarea când au întâlnit în text bucatele care stăteau cuminți alături de ei, doar că în coș.

O generalizare a textului s-a derulat în baza alimentelor din coș, totodată testând memoria copiilor.

Pentru a-i distra și a-i face să înțeleagă cât de important este rolul pe care îl are fiecare membru a-l familiei, copiii au fost dighizați în personajele textului: tata, mama, sora Ileana și Bobocel, fiecare și-a adus aminte ce făceau acești membri ai familiei, atunci când plecau de acasă, fie la lucru sau în ospeție. Sarcina fiecăruia era să deseneze ceea ce aduc ei pentru familia lor, dar în raport similar cu textul, aceasta nu a fost totul, căci ei au și argumentat de unde au luat fiecare produs.

 La final copiii au conștientizat că toți membrii familiei aduc aceste bucate din două considerente, din dragostea și grija pe care o nutresc pentru cei apropiați.

Ei nu au ezitat să umple „Povestea copilăriei și buzunarul ei” cu mesaje dedicate celor dragi, după care s-au înfruptat din darurile coșului și ale „textului”, astfel, luând câte ceva și pentru cei de-acasă, din simplul motiv că-i iubesc și că le-ar plăcea și lor să guste din ceea ce au servit ei.

Serviciul „Povestea copilăriei” vă este alături în fiecare săptămână, vă invităm aici, împreună cu familia, oferiți copiilor voștri libertatea de-a se afirma alături de Dvs.!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s