Dacă unii s-au născut într-o societate bine informată și dotată tehnologic, alții au trăit într-un spațiu lipsit de calculatoare și tehnologii moderne, însă timpul îi obligă să se documenteze și să se informeze pentru a fi în rând cu societatea.

Biblioteca „Ovidius” vine în întâmpinarea celora care nu sunt inițiați în domeniul IT, astfel, în fiecare zi de marți și joi se desfășoară „Instruirea utilizatorilor”, grupul țintă variază, de la copii la adulți.

Săptămâna aceasta, la instruire a venit renumitul  scriitor pentru copii, Nina Slutu-Soroceanu, care a fost dispusă timp de o oră să asculte, să noteze și să practice arta de a mănui calculatorul, începând de la conectare/deconectare și Componentele de bază ale calculatorului.

A memorizat Doamna Nina ce e monitorul, care e modemul, unitatea de sistem, mouse, boxa, imprimanta, tastatura, însă a întâlnit dificultăți la aplicarea în practică a celor mai esențiale elemente: închiderea căsuțelor și deconectarea calculatorului, care i-a dat bătăi de cap.

În final, după numeroase încercări, Doamna Slutu-Soroceanu și-a format principalele abilități de lucru cu calculatorul, dar acesta e doar începutul. O așteptăm cu drag la următoarea întrunire.

IMG_1922

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s