Astăzi, serviciul „Povestea copilăriei” a deschis larg ușa și a familiarizat copiii că ne aflăm în luna mai- luna familiei, timpul când pot participa la servicii însoțiți de părinți.

Copiii și-au antrenat capacitățile în arta picturii și eventual în jocul „Puzzle”, ca la final să descopere imaginea cu bunelul și totodată titlul textului. L-au denumit pe bunel, clown, după culorile variate ale îmbrăcămintei, dar au și argumentat această poziție a lor, căci bunelul este cel care preia orice înfățișare pentru a-și bucura nepoții.

Până la lectura propriu-zisă a textului copiii au primit un set de imagini fragmentare textului „Bunelul” de Ion Druță, pe care le-au aranjat într-o ordine corespunzătoare firului lor de poveste, ca mai apoi să le reorganizeze după lectura textului.

Prin urmare, utilizatorii au dedus calitățile bunelului: bun, înțelept, răbdător, grijuliu, echilibrat etc.

Comparația „bunelul ca un soare” le-a dezvoltat abilitățile de argumentare, de precizare a faptului că acest om este un membru important al familiei și al societății, căci este așteptat peste tot, pentru a povățui și a binecuvânta lucrurile.

Copiii au avut posibilitatea să schițeze portretul bunelului și să povestească câte ceva despre propriii bunei.

În final, ei au conștientizat că familia nu e numai acasă, ci și acolo, unde o poți forma din colegi și te poți simți ca acasă, concomitent fiecare a plecat cu ideea că azi trebuie să-ți viziteze sau să-și telefoneze bunelul și neapărat bunica pentru a le spune încă o dată cât de mult îi iubesc, căci cine alții, dacă nu buneii ne-au legănat și ne leagănă copilăria.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s