În decurs de două zile biblioteca Ovidius a simțit feeria recitalului poetic din creația lui Arcadie Suceveanu, la concursul Ars Adolescentina – 2017.

Dacă în prima zi cei mici au recitat poezii din cartea Greierul care s-cri-cri-e, primind felicitări din partea Adei Zaporojanu și a Zinaidei Izbaș, a doua zi cei de la gimnaziu și liceu au captivat atenția prin poeziile din volumul Mesaje la sfârșit de mileniu.

Acest concurs an de an adună copii și tineri din capitală, cât și din suburbii , orașe de la nord (Soroca) și sud (Hâncești), nu ultimul rând cei din partea centrală(Nisporeni) însetați cu toții de poezie, de emoții și sentimente pe care le trăiesc alături de fiecare vers, de data aceasta sucevean.

Marea bucurie a publicului a fost să regăsească în calitate de juriu nu doar directorul bibliotecii, Liuba Ciobanu, și nici actrița Teatrului „Mihai Eminescu”, Angela Cărăuș, care i-a surprins, dar nu în măsura în care i-a fascinat însuși autorul versurilor, Arcadie Suceveanu, care a afirmat că e marele privilegiat al zilei și că s-a văzut proiectat prin propriile idei, gânduri, trecute prin filiere diferite.

La finalul acestui concurs am rămas impresionați de talentul copiilor, de faptul că sunt capabili să fie pe alocuri actori, pe alocuri critici, atunci, când își spuneau referința în raport cu poezia recitată, ba chiar au știut și să cânte acolo unde noi nici nu ne-am gândit că e loc de muzică.

Ca la orișice concurs au existat victorii și nu înfrângeri, ci mențiuni. Secțiunea clase primare s-au bucurat de locuri duble pentru categoria I și II, iar cei de la gimnaziu și liceu, pe lângă locurile I, II și III s-au bucurat și de premiul mare, o excursie în România, oferite de Institutul „Frații Golescu” din București, câștigătorii acestui premiu sunt Nicoleta Dabija, gimnaziul 93 și Nicolae Cavcaliuc, Centrul de Excelență în Construcții.

Concursul Ars Adolescentina a demonstrat și de data aceasta că persoanele dornice de literatură, de frumos, găsesc întotdeauna o modalitate de a se manifesta, de a se afirma.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s