Zilnic ne confruntăm cu situații care denotă aptitudinea și atitudinea noastră vizavi de mediul înconjurător.

Serviciul „Bunele maniere” învață, îndeamnă și reamintește copiilor despre normele de comportament de zi cu zi, în orice împrejurare(transport, muzeu, cinema, teatru, concert).

Astăzi, copiii au colorat locurile respective, enunțând și câteva reguli de comportament, ba chiar și ceea ce ar trebui de evitat în asemenea spații.

Printre ceea ce e bine să faci și nu prea, au fost enumerate regulile unui om bine crescut care nu-și permite pe nici una din străzile lumii să scuipe, să strige sau să privească prea insistent trecătorii, la fel ei au analizat fișele insistente cu „Nu uita”, unde sunt atenționați să mulțumească pentru locul oferit în transport, să nu converseze gălăgios, să nu facă observații șoferului, dacă sunt la concert nu vor striga sau aplauda puternic, pentru a nu deranja vecinul.

Astfel de reguli și multe altele au fost analizate și discutate în cadrul serviciului, care a îmbiat copiii la redactarea unui dialog în diverse situații, la comentarea citatului și analiza curiozităților, ba chiar la studiul de caz: Cine trebuie să ofere locul? și la enumerarea argumentelor care să susțină ipoteza propusă.

La final de activitate copiii s-au relaxat la înfiriparea unor lexeme și s-au mulțumit de diplomele pe care le-au primit pentru participarea activă în cadrul serviciului, pe parcursul întregii luni.

După cum afirma Edmondo de Amicis „Nivelul de educație a unui popor se judecă după ținuta lui în stradă”, acest aforism sugerează că un om demn de respect este un om manierat, un om care reprezintă prin comportamentul său manierele poporului din care se trage.

Nu uitați să fiți manierați zi de zi, oră de oră, clipă de clipă, pentru a fi respectați de societatea în care trăiți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s