Serviciul „Povestea copilăriei” ne încântă auzul cu poveștile și basmele sfătosului unchiaș, Petre Ispirescu. Copiii s-au adunat aici pentru a dezlega cuvintele ascunse ale Careului-cheie, pentru a uni pană cu pană, silabă cu silabă ca la final să obțină melodiosul titlu al povestei „Pasărea măiastră” , care i-a avântat în tainicul zbor al lecturii, al cunoașterii personajelor și aventurilor prin care le-a fost dat să treacă pentru a aduce zâmbetul pe fața împăratului și a îndeplini dorința acestuia de a vedea mănăstirea ridicată.

Lectura textului pe roluri i-a mobilizat și le-a oferit energie, energia victoriilor și a faptelor bune, energie capabilă să formeze mesajul textului din cuvinte-cheie, ba chiar să și identifice momentele hazlii.

Micii utilizatori s-au dovedit a fi fruntași în toate activitățile propuse, ei au fost cei care au dedus morala povestei, care au concluzionat că soluționarea problemei are loc doar cu puterea divină și că noi nu suntem demni de o judecată dreaptă precum e Domnul, ci mai curând noi vom putea ierta anumite lucruri și neglijări, dacă D-zeu e în stare să le ierte.

La final copiii au enumerat cinci argumente de bunăvoință și bunătate în baza operei literare, astfel rămânem la concluzia că menirea serviciului „Povestea copilăriei” este de a trezi eul din noi, de-a ne învăța să învățăm concomitent cu basmele copilăriei, cu aventurile care ne dau forța de a deveni oameni mari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s